Kde je fortieľ, tam je úspech

Návod, ako využiť matičný potenciál na prospech zlepšenia renomé organizácie a zároveň získať financie na ďalšiu činnosť, poskytuje nedávna prezentácia zvolenských matičiarov

na jednom z najstarších jarmokov na Slovensku – vo Zvolene. Členovia Miestneho odboru MS na naň pripravili reprezentatívny Matičný stan, kde okrem vlastnej činnosti a aktivít predstavili aj produkciu matičného vydavateľstva i predmety s redizajnovaným logotypom Matice . Matičiari sa takto usilovali získať prostriedky na financovanie ďalšej činnosti. Na pomoc si prizvali aj profesionálov z gastronomickej praxe, ktorí sa postarali o zariadenie a skutočne kvalitný nápojový servis. Bohatá ponuka titulov výhradne z produkcie Vydavateľstva MS bola nielen výbornou prezentáciou činnosti Matice, ale zároveň aj lákadlom pre verejnosť. Ľudia hodnotili matičný sortiment viac ako pozitívne. Podľa reakcií návštevníkov aj vyhodnotenia realizácie stánku sa miestni členovia dohodli na pravidelnej účasti Matice na mestských akciách. Takáto forma propagácie sa totiž ukázala ako veľmi vhodná nielen na prezentáciu matičných aktivít, zlepšovanie povedomia o našej najstaršej kultúrnej ustanovizni, ale aj ako priestor na získavanie príspevkov na ďalšiu činnosť. Matičiari aj napriek nepriaznivému počasiu utŕžili vyše päťsto eur, z čoho takmer polovica predstavuje príjem do rozpočtu miestneho odboru. Ako sa vraví: kde je vôľa, tam je cesta.

Julo LACKO

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.