Matica slovenská podporuje tradičnú rodinu

thumbnail

NAPÍSALI O NÁS

TASR, 21. februára 2015 14:59

Medzi základné atribúty ľudskej existencie, ale aj nášho štátu, patrí rodina, ktorú bude Matica slovenská (MS) podporovať v jej tradičnej podobe.

Bratislava/Martin 21. februára (TASR) - Medzi základné atribúty ľudskej existencie, ale aj nášho štátu, patrí rodina, ktorú bude Matica slovenská (MS) podporovať v jej tradičnej podobe. Uvádza sa to vo vyhlásení Matice k vládou schválenej Celoštátnej stratégii ochrany a podpory ľudských práv na Slovensku.

Dúha_mrs SE _dúhový pride 1"Prienik akýchkoľvek prvkov, ktoré nie sú historicky na Slovensku udomácnené, môžu zbytočne rozvíriť hladinu slovenskej spoločnosti a rozdeliť ju na dve nezmieriteľné skupiny, ako sa to preukázalo pred referendom na ochranu rodiny," upozorňuje MS. Matica pripomína, že voči stratégii sa ozývajú aj kritické hlasy, napríklad podľa cirkvi je nevyvážená. "Aliancia za rodinu spolu s inými organizáciami žiadala vládu, aby namiesto Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v SR vypracovala stratégiu ochrany a podpory rodiny. Matica slovenská si je vedomá dôležitosti a významu tohto dokumentu, ale jej postoj k určitým témam ostáva rovnaký," uzatvára MS.

Vláda v stredu (18.2.) schválila návrh Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v SR. Proces prípravy trval dva roky, pričom úlohu vypracovať ju prijala ešte predchádzajúca vláda Ivety Radičovej v novembri 2011. Zo stratégie vyplýva niekoľko úloh, ako napríklad komplexná analýza stavu uplatňovania a ochrany ľudských práv v SR; ustanovenie celoštátnej komisie pre výchovu a vzdelávanie k ľudským právam; posilnenie účinnej prevencie a eliminácie všetkých foriem násilia a intolerancie či ochrana práv a slobôd pre tých, ktorí žijú v partnerskom zväzku bez uzavretia manželstva



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.