Nesrovnal sa odrovnal

thumbnail

SLOVO O SLOVENSKU

Základný princíp kresťanstva tkvie v sile odpúšťať. Nielen skutoční veriaci, ale aj politici skrývajúci sa za kresťanské hodnoty v tzv. kresťansko-demokratických stranách by mali kresťanské doktríny akceptovať, žiť podľa nich a šíriť ich v politicko-spoločenskom priestore.   No skutočný kresťanský princíp v týchto politických subjektoch je asi len chimérou. V plnej nahote to preukázal novozvolený primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Politik, ktorý len nedávno opustil rady potápajúcej sa „kresťanskej“ strany SDKÚ-DS.

Tento koráb na slovenskom politickom mori už dávno stratil svoj lesk a silu. Pomaly, ale isto naberá do svojich útrob vodu a ťahá ho to na dno. Jeho definitívne potopenie je len otázkou času. Nielen Nesrovnal, ale aj zakladatelia SDKÚ-DS Dzurinda s Miklošom či ustavičná kritička matičných pomerov Vášáryová, či prevracači kabátov Beblavý so Žitňanskou opustili jej rady, aby SDKÚ-DS zasadili definitívny knokaut.  Aj to je dôkazom ich morálno-politického profilu a lojality voči straníckej značke, ktorá ich v nedávnej minulosti vystrelila do dobre platených vládnych a poslaneckých kresiel.

Nový bratislavský primátor Ivo Nesrovnal sa morálne "odrovnal", ako vraví podpredseda MS J. Šimonovič. Nech si ďalej vládne nad Bratislavou za nekresťanské peniaze, ale slovenskí vlastenci mu nikdy nezabudnú, že jeho magistrát nedal súhlas na uloženie ostatkov spisovateľa, publicistu, matičiara a bojovníka za slovenskú štátnosť Drahoslava Machalu medzi osobnosti na cintoríne v bratislavskom Slávičom údolí. Vraj nespĺňa zásady pochovávania na bratislavských pohrebiskách.

Nesrovnal odpúšťať nedokáže. Asi nezabudol na kritickú esej Drahoslava Machalu na jeho adresu hneď po zvolení do funkcie, uverejnenú v Slovenských národných novinách. Na druhej strane, našťastie. Matica slovenská totiž požiadala obratom mesto Martin o uloženie tela zosnulého na Národný cintorín v Martine. Drahoslav Machala teraz bude odpočívať v pokoji medzi skutočnými osobnosťami národného života Slovákov. Tam, kde neodškriepiteľne patrí.

Maroš SMOLEC,

šéfredaktor



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.