Prišla, videla, informovala a zvíťazila

thumbnail

TRI OTÁZKY PRE: Mikaelu SHIFFRINOVÚ z USA, víťazku slalomu SP v Jasnej. Od soboty 5. marca do pondelka 7. marca sa v Jasnej v Nízkych Tatrách konalo veľké športové podujatie. Historicky prvé preteky zjazdárskeho Svetového pohára na území samostatného Slovenska vyhrala táto suverénna lyžiarka s náskokom vyše dve sekundy pred druhou Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a v poradí treťou našou reprezentantkou Veronikou Velez-Zuzulovou. V prvej desiatke bola aj naša Petra Vlhová. Čo si o našich slalomárkach myslí víťazka pretekov dvadsaťročná Mikaela Shiffrinová z USA?

Mám pred nimi rešpekt. Už od úvodných pretekov tejto sezóny v našom americkom Aspene sa obe prezentujú skvelými výkonmi. Veronika sa medzi elitou drží už pätnásť rokov a stále na sebe tvrdo pracuje, takže je pre mňa nielen súperkou, ale aj dobrým príkladom bojovnosti. Petra je veľký talent, sme v rovnakom veku a zrejme sa ešte budeme na svahoch stretávať niekoľko rokov. Je nesmierne bojovná, vždy do toho dáva všetko a práve o to sa usilujem aj ja.

  • Mnohí vás považujú za jednu z najkrajších športovkýň. Ako to beriete?

Veľmi to nevnímam. Pre mňa je podstatný šport, ostatné je mediálny obraz, ktorým sa nechcem nechať rozptyľovať.

  • Ako ste sa na Slovensku cítili? Prídete opäť?

Ja som ešte v sobotu pred zrušením obrovského slalomu prostredníctvom svojej internetovej stránky poslala do sveta tento odkaz: „Nemožno pochybovať o tom, že v Jasnej je krásne. Ak nie je príliš veterno alebo taká hmla, že nie je nič vidieť. Žarty bokom. Trať je v skvelom stave a my všetky sa nemôžeme dočkať, kedy si na nej zasúťažíme. Držte palce, aby sme mohli absolvovať slalom aj obrovský slalom. Usporiadatelia robia všetko preto, aby pripravili výborné preteky. No tak, matka príroda, buď tento víkend na našej strane!“ Napokon to dobre dopadlo a som rada, že som na Slovensku mohla pretekať a aj vyhrať. Ďakujem všetkým a teším sa, že sa tu stretneme aj v budúcnosti.

Roman KALISKÝ-HRONSKÝ, Foto: ZATL    



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.