Referendum posilňuje LGBTI lobby

thumbnail

SLOVO O SLOVENSKU

Referendum za rodinu sa skončilo neúspechom. Je to neodškriepiteľný fakt!  Ak budú hovorcovia Aliancie za rodinu hľadať v 21-percentnej účasti náznaky úspechu verejného plebiscitu, je to zavádzajúce. Isto, celospoločenská diskusia o rodine a o právach pre homosexuálov, o adopciách detí pármi rovnakého pohlavia sa síce začala, no s veľmi negatívnym začiatkom pre ochrancov tradičných kresťanských hodnôt pod Tatrami. Je to pre iniciátorov referenda porážka a treba si ju chlapsky priznať. Vopred bolo zrejmé, že neúspech referenda využije druhá strana na zosilnenie hlasov na získanie svojich vraj nedostatočných práv. A vedomá si toho bola nielen Aliancia za rodinu, ale aj kresťanské cirkvi na Slovensku. Vykonali dosť na mobilizáciu voličov? Asi nie. Napriek takmer miliónovej účasti ďalšie tri milióny Slovákov na referendum neprišlo.

Organizátori by mali analyzovať dôvody nezáujmu Slovákov, priznať si chyby, zlyhania, poučiť sa z nich. Obratom sa začala pripravovať ofenzíva spoza druhej strany barikády. Tá na seba totiž nenechala dlho čakať. Hneď po výsledkoch hovorcovia, vodcovia či predstavitelia homosexuálnych spolkov a LGBTI lobby neúspech hlasovania využili vo svoj prospech. Dalo sa to očakávať.

Podľa portálu TASR www.teraz.sk Hana Fábry z iniciatívy Povedzme nie nezmyselnému referendu verejne vyzvala vládu, aby začala riešiť práva homosexuálov. „Je potrebné, aby nahlas povedali, že je tu jedna komunita, ktorá nemá rovnaké práva ako ostatní, a že je to potrebné riešiť,“ povedala. Iná vodkyňa LGBTI lobby Romana Schlesinger pritvrdila: „Bolo by načase minimálne zaviesť na Slovensku registrované partnerstvá. To je to, čo je najurgentnejšie, čo by nám najviac pomohlo,“ vyhlásila už aj politička SaS, strany europoslanca Richarda Sulíka, ktorý organizátorov referenda, na ktorom sa zúčastnilo takmer milión voličov,  urazil svojím vulgárnym tričkom: JBM ALIANCIU ZA  RDN. Aj tričko tohto bývalého predsedu parlamentu dokazuje, na koho strane stojí skrytá pravda. A tá zvíťazí.

Maroš SMOLEC,

šéfredaktor



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.