SLOVO O SLOVENSKU - sociálne siete

Prichádzam na chuť niektorým statusom na sociálnych sieťach. Že vy starší nerozumiete? To sú také „debatné krúžky“ na internete. Mimoriadne mám rád ten, ktorý vedie virtuálny a vari už aj skutočný priateľ, majster pera Benjamín Škreko. Každú chvíľu sa tam dozviem novinku o Lošonci, uzriem krásne fotografie tamojšej prírody. I Benjamínových kulinárskych lahôdok. Rád však chodím aj na „Dobšinský klebetník“. Oboznamujem sa tam so zápasom mladších miestnych aktivistov proti nekonaniu úradov, primátora – toho minulého, dozvedám sa, ako jeden z nich, čuduj sa svete, novozvolený primátor, aj do rómskej kolónie chodí zavádzať nové a dobré pomery.

Sociálne siete, ak ich s rozumom na rozumné ciele používajú rozumní ľudia, prinášajú obrovské množstvo informácií o našom Slovensku. A nielen nám na Slovensku.

Verili by ste, že sa v našich horách, aj tých nižších, začínajú objavovať schránky s pivkom, napolitánkami a cukríkmi? Zadarmo. No, teda, za Pán Boh zaplať a možno, ak sa vám chce, za nejakú zanechanú mincu. Pripísané je však – nech sa vám tu páči, príďte sa zas potešiť krásou okolitej prírody! Nadšenci – ľudia tak robia nadšeným ľuďom dobre. Aj o tom som sa dozvedel na sociálnej sieti. A začínam si vytvárať sociálne väzby, aké mi už dlhšie chýbali.

Neverte, že je to iba virtuálny klam. Počas víkendov alebo chvíľok voľna reálni ľudia z týchto statusov vždy spoločne čosi vymyslia. Upratať skládku, pokopať vinohrad  (neobrábaný), vyčistiť lesný chodník...

Dolu medzi ľuďmi, tými, ktorí odmietli prestať byť ľuďmi, je na Slovensku krásne. A čo je úžasné, je tu čoraz krajšie!

Čím viac takýchto vzťahov bude vznikať, tým menej dôležité sa nám budú zdať nelegálne hausbóty, nezdanené príjmy či podvodné schránkové firmy. Ten svet sa mnohým z nás odcudzuje. Našťastie!

Ivan BROŽÍK

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.