Upratovacie firmy a čistenie tlakom vody

thumbnail

Voda je najdôležitejší pomocník pri upratovacích a čistiacich prácach. Ak je pumpovaná výkonným strojom, jej účinok sa ešte mnohonásobne zvyšuje. Vtedy povolia všakovaké, aj veľmi odolné znečistenia. Tieto stroje majú všestranné využitie tak v súkromnej, ako aj v komerčnej sfére. Jednoducho sa dá povedať, že sa využijú na každý umývateľný povrch s nánosom znečistenia.

Skutočný potenciál wapiek ocenia najmä vlastníci vonkajších priestorov. Ich silou sa dá odstrániť hrdza, lak z oplotenia a zábradlia, mach vrastený do medzier a pórov v zámkovej dlažbe, ako i vyblednuté nátery z fasád domov. Pri doplnení príslušenstva, napríklad vo forme rozpeňovačov, sa prístroj stáva vynikajúcim pomocníkom pri ručnom umývaní exteriéru automobilov. Taktiež si uplatnenie nájde aj v malých prevádzkach. ,,Ich potenciál sa naplno prejaví pri očiste nákupných vozíkov alebo pri upratovaní okolo smetiakov, ʺ podotýkajú profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti hĺbkového čistenia Topservis. Pri použití tejto techniky znečistenie na stavebných prvkoch a fasádach nemá šancu – z povrchu nielen šetrne, ale aj efektívne zmyjú i hrubú nečistotu, prach, riasy, hríby, machy či sadze. Tým je ich využitie širokospektrálne na dlažbu, schodištia, strechy, chodníky, príjazdové cesty, na bazény či oplotenia.

Uplatnenie je skôr v súkromných rukách

upratovaniePodľa skúseností firmy na čistenie a upratovanie Topservis bude najefektívnejšie využitie v rukách koncových zákazníkov. Aj v prípade, keď si tlakový čistič zakúpi nejaká spoločnosť, pri bližšom pohľade je to koncový zákazník. Tieto firmy to totižto využívajú v prevádzkach motoservisov, poľnohospodárskych družstiev a podobne. Upratovacie firmy sa skôr zameriavajú na čistiace, hĺbkovo tepovacie a upratovacie práce vo vnútorných  priestoroch a tu by bolo využitie takéhoto prístroja kontraproduktívne.
Určite sú však centrá, ktoré ich plný potenciál využijú do posledného zrniečka. Tu by sme mohli spomenúť ručné auto, umyvárne či pumpy s možnosťou vlastnoručne si poumývať automobil. A toto je miesto, kam výrobcovia vysokotlakových čističov smerujú svoju ponuku. ,, Ich využitie je možné aj v autoservisoch či pneuservisoch , ktoré čistenie exteriéru auta ponúkajú ako pridruženú činnosť, ʺ podotýkajú znalci z firmy na čistenie interiérov automobilov Topservis.

Na čo si treba dávať pozor

Pri zakúpení vysokotlakového čističa, tak ako i pri každej upratovacej činnosti, treba zohľadňovať dôležité fakty. Pri používaní čistiacich prístrojov sa síce odstraňuje nános znečistenia, prachu a baktérií, ktoré ocenia predovšetkým jedinci s alergiou, astmou a inými zdravotnými problémami, no treba si tiež dávať pozor, aká chémia sa k tomu používa. Chemikálie obsiahnuté v týchto čistiacich prípravkoch  v nejednom prípade zaťažujú zdravie a ich vplyvom môže nastať nejaký zdravotný problém. Celou touto problematikou sa do hĺbky zaoberá celostná medicína. Medicína, ktorá sa zaoberá príčinou ochorení a nerieši iba následky.

R-SK2015002



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.