Voľme spravidlivo

thumbnail

SLOVO O SLOVENSKU

Na úvod si zaspomínajme. Oba politické tábory (ľavica i pravica),  ktoré sa usilujú o naše hlasy, už boli vo vláde. Nejde o nijakých nováčikov, už nám vládli. Máme to teda ľahšie. Môžeme porovnávať. Preto nesieme aj plnú zodpovednosť za svoj hlas, ktorý vhodíme do volebnej urny, rovnako ako i za svoju účasť či neúčasť v parlamentných voľbách piateho marca 2016. Nejde teraz už o akúsi neistú lotériu, aby sme mali právo povedať si: Politika je iba panské huncútstvo – na mne nezáleží. Tu nejde o prekáračky. Svetová situácia je neľahká a úloha tých, ktorých si zvolíme, bude o to ťažšia. Žijeme v časoch veľkých zlomov. Netreba o to volať. Všetko sa aj tak mení. Je preto našou povinnosťou, ak nám naozaj ide o budúcnosť aj ďalších pokolení, zúčastniť sa osobne a voliť zodpovedne.

Položme preto na váhy oba tábory. Všetko ich PRE a PROTI. Zoberme si pri zvažovaní na pomoc aj náš niekdajší zdravý sedliacky rozum. Čo, kedy, kto na predvolebných kortešačkách posľuboval a čo z toho splnil.  Bývalá vláda I. Radičovej (2010 – 2012) verbovala svojich voličov v duchu výzvy: Voľme menšie zlo. Akosi sa to aj mnohým voličom zapáčilo. Neuvedomili si, že ak sa menšie zlo dostane k moci, má šancu vyrásť do nevídaných rozmerov. A tak teda tá vláda vládla, až kým sa po dvoch rokoch nekonečných vnútorných rozporov, podrazov a nezhôd nedovládla k svojmu vlastnému pádu, k  predčasným parlamentným voľbám 2012. Aj kaninet Roberta Fica (2012 – 2016)  nevládol bez chyby. Položme si otázku, či a ako splnil svoje predvolebné sľuby. A buďme spravodliví. Voľme iba tých, ktorým popri hlasoch voličov pred voľbami ide predovšetkým o voličov ako takých, ako svojich spoluobčanov. Občanov našej vlasti. V oprávnenej nádeji, že vláda, čo vzíde z parlamentných volieb 2016, si aj zaslúži tú česť spravovať náš život, náš štát pri oslavách dvadsiateho piateho výročia vzniku našej druhej Slovenskej republiky v roku 2018. Rozmýšľajme, zvažujme a voľme zodpovedne.

Eva KRISTINOVÁ

legendárna slovenská herečka



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.