SLOVO O SLOVENSKU, 2013_10


SMOLEC web

Maroš SMOLEC

šéfredaktor

Sme národ, ktorý trpí svojou históriou. Pritom dejiny Slovákov na to žiaden dôvod nedávajú. Naopak! Históriu máme a nie hocakú. Aj iné veľké národy nám ju môžu závidieť. Slováci a ich predkovia boli vždy v dejinách Európy vnímaní. Nikdy sme neboli agresormi. Vždy sme dokázali ochrániť to, čo bolo naše. Kultúru, tradície, reč, národnú svojbytnosť. Napriek tomu mnohí Slováci sa za svoje dejiny hanbia. Odmietajú priznať, že sme mali slávne chvíle a slávnych predkov. Nečudo. Veď tajné spolky, globalistické združenia a tzv. mienkotvorné médiá nám z hláv gumujú prirodzenú hrdosť na naše korene. Dennodenne z našich myslí cez dobre platené kampane mažú významné obdobia slovenských dejín.

Oficiálne uznaná historicko-vedecká teória tvrdí, že naši predkovia sa objavili na území dnešného Slovenska po sťahovaní národov v 5. storočí. Odvtedy sa teda začínajú dejiny Slovákov. Dnes sa neoliberáli snažia presvedčiť, že Rastislav bol len kniežaťom lokálneho významu. Spochybňujú misiu sv. Cyrila a Metoda. Svätopluk nebol podľa nich kráľom, aj keď ho tak vnímal pápež. A po ére Veľkej Moravy Slováci zmizli z historickej mapy Európy. Akoby ani neexistovali vplyvné stredoveké rody ako rod Hont-Poznanovcov, Thurzovcov a iných. Akoby nepôsobili rehole, kapituly a mestá v stredovekom Uhorsku, kde prevládal slovenský vplyv a hovorilo sa aj slovenčinou. Začiatky národného obrodenia v 18. storočí boli snahou splynúť s Čechmi. A štúrovci? Tí rojkovia? Spojili sa s Rakúšanmi proti Maďarom, na čo napokon aj doplatili. Pred vojnou rozbili slovenskí autonomisti Československú republiku, aby si založili vlastný klérofašistický štát, v ktorom drukovali Hitlerovi. Ich zámerom je presvedčiť, že Slováci nikdy v histórii nekonali správne. Skôr nerozvážne, nepremyslene, hlúpo. A zato sa musíme hanbiť!

Aj najnovšie útoky proti Matici slovenskej po návšteve R. Fica, označenie Slovenských národných novín za rasistické a častovanie starších i mladých matičných historikov za „neoľudákov“ je súčasťou týchto protislovenských kampaní. Na druhej strane je to dôkaz, že slovenský vplyv tu stále je a najnovšie silnie. Aj vďaka Matici. A to im prekáža. Tak prečo nepokračovať...?

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.