SLOVO O SLOVENSKU 47_2013


SLOVO O SLOVENSKU

Drahoslav MACHALA

Ľahostajnosť je rakovina ľudskej duše. Aj mňa trápi, že otec zakladateľ nepočúval, keď sme mu radili, ako by malo vyzerať správne usporiadanie Slovenska. Pre mňa, ktorý píšem Slovenskú vlastivedu, je najväčšou tragédiou rozdelenie historicky najstaršej Spišskej župy, ktorá mala už v 11. storočí aj Stolicu spišských kopijníkov. Neúcta k histórii a vôbec neúcta k vzdelanosti sa vždy vypomstí. Najviac ma však baví, ak motúzy Slovákom pod fúzy preťahujúci Vojtech Bugár odrazu v TA3 „narieka“ nad tým, že je na tri časti rozdelené Záhorie... Toho tak zaujíma Záhorie! Ide mu len o to, aby sa pri novom usporiadaní dosiahol jeho sen z Vízie 2016, teda autonómia.

Zámer otca zakladateľa bol správny – „pokrájať slovenský juh tak, aby nikde nebolo priveľa maďarských nadšencov pre autonómiu“. Povolaním hrnčiar z Martina zostane len hrnčiarom. Teda tým, čo mu na stenu pred poštou napísali veľkými čiernymi písmenami: NEVOĽTE ZRADCU! Hoci to mestskí policajti zabielili hneď predpoludním, čierna farba presvitala ešte dobrého pol roka, aby oznamovala tragickú pravdu. Áno, hrnčiari a iní majstri zrady na strednom a severnom Slovensku, tzv. Slováci v Dolnom Kubíne, v Martine, v Žiline, v Liptovskom Mikuláši, čo si vyberajú MOST – HYD, sú skrátka vykorenenci, ktorých nehodno ani na ulici pozdraviť. Župné voľby ukázali, že je tu opäť a znova skrytý zápas o autonómiu, a teda o integritu štátu. Azda si myslíte, že sa maďarský dvojobčan Berényi a usmievavý Bugár nespoja, aby volili spolu na etnickom princípe? O tom nech nijaký Slovák nepochybuje! Ich rozmýšľanie bude vždy a za každých okolností etnické! Preto najmä vy matičiari, ak máte ešte trochu cti a hrdosti v tele a vynecháte zajtrajšok, budete šokovaní. Potom si poviem, načo sme zakladali v roku 1993 slovenský štát. Ak občan nerozumie hrozbe na juhu, ak pod vplyvom žoldnierskych médií stratil sebazáchovný pud aj ochotu brániť integritu svojho štátu – je niečo zhnité v štáte dánskom.

                                                                                                            



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.