Komunitné centrum v prešovskej Starej Tehelni rozšírilo priestory

Rómske deti, archívne ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Prešov 25. mája (TASR) - Komunitné centrum v prešovskej Starej Tehelni, kde žijú Rómovia, sa rozrástlo o ďalšie nové priestory. Tie pomôžu komunitným pracovníkom pri práci s deťmi, mládežou, ale aj dospelými. Mesto ich vytvorilo rekonštrukciou nevyužívaných suterénnych priestorov v jednom z vchodov do bytového domu. Investičné náklady na rekonštrukciu a vybavenie centra prekročili sumu 58.000 eur.

Ako informoval tlačový referent prešovskej radnice Milan Grejták, klienti komunitného centra tam budú rozvíjať svoje zručnosti, získavať základné hygienické návyky a vzdelávať sa. Voľný čas tu môžu tráviť aj mladé rodiny.

"Nový objekt je určený ľuďom všetkých vekových kategórií. Na svoje aktivity budú mať k dispozícii veľkú spoločenskú miestnosť, kuchynku, sociálne zariadenia a niekoľko menších priestorov na celkovej zastavanej ploche takmer 120 metrov štvorcových," priblížil Grejták.

Zo vstupnej časti je prístup aj do kancelárie pre pracovníkov komunitného centra. Rovnako do chodby, v ktorej je umiestnený kuchynský kút. Poslúži najmä mladým matkám s deťmi, aby si osvojili základy varenia a naučili sa aj racionálne hospodáriť.

Súčasťou nových priestorov sú aj hygienické priestory – WC, sprcha a ekonomat. V rámci komplexnej rekonštrukcie bol priestor z vonkajšej strany tepelne odizolovaný.

Stavebné práce realizovala prešovská spoločnosť PEhAES, a.s.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR