A. Hrnko aj o zásahu polície

thumbnail

Poslanec A. Hrnko poskytol SNN nové informácie týkajúce sa zásahu polície proti jeho osobe. Slovenská verejnosť  v ostatných dňoch bola svedkom policajného zásahu proti osobe poslanca a podpredsedu SNS Antona HRNKA počas jazdy na diaľnici. Poslancovi odobrali policajti vodičský preukaz za údajný priestupok – ohrozenie v jazde, ktoré podľa neho nespôsobil. Polícia aktuálne preveruje konanie polície aj poslanca za volantom. Predseda branno-bezpečnostného výboru Národnej rady SR A. Hrnko dokonca zverejnil video, ktoré celú situáciu zaznamenáva.  O tejto téme sme sa krátko porozprávali priamo s poslancom A. Hrnkom.

Pán poslanec na tlačovej besede  ste ako jeden z variantov pôvodu zásahu polície proti vám uviedli, že mohlo ísť aj o konanie na objednávku.  V tejto súvislosti by sme sa vás chceli opýtať na aktuálne vzťahy v koalícii?

  • Predovšetkým moja úvaha nesmerovala na konkrétny politický subjekt. Vo všeobecnosti možno povedať, že v základných programových otázkach panuje široká konsenzuálna zhoda. Sú, samozrejme, jednotlivosti, kde to občas v koalícii zaškrípe, ale vyplýva to z programovej odlišnosti partnerov. Niektoré veci sú však pre nás nepochopiteľné. Nevieme si napríklad predstaviť, žeby nominant SNS v zodpovednom úrade uvoľnil pre tlač nejakú informáciu podliehajúcu utajeniu a dotýkajúcu sa napríklad partnera zo SMER-u a následne by mohol vo funkcii v úrade zotrvať.

Máte na mysli nejaký konkrétny prípad?

  • Hovorím, že si to nevieme predstaviť.

 

Zhováral sa Maroš SMOLEC



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.