Ako vidí mládež Ľudovíta Štúra

thumbnail

Dom Matice slovenskej v Spišskej Novej Vsi usporiadal k jubilejnému Roku Ľ. Štúra – dvestoročnici narodenia tohto slovenského velikána, podujatie s názvom Ľudovít Štúr očami mladej generácie. Potešila najmä bohatá účasť mladých ľudí, keď do D MS prišlo vyše štyridsať stredoškolských študentov a ďalší matičiari.

Prítomní si so záujmom vypočuli obsiahlu prednášku  Mgr. Rastislava Moldu, PhD., pracovníka Slovenského historiĽudovít Štúr_DSC00283ckého ústavu MS, o pôsobení a zástoji Ľudovíta Štúra a jeho význame pre súčasnosť. Referujúci sa zameral najmä na cestopisy Ľ. Štúra, ako aj na putovanie štúrovcov po slovanských krajinách. Podujatie výrazne oživili najmä zanietení študenti, ktorí sa v závere podujatia prednášajúceho so záujmom pýtali a kládli mu množstvo otázok týkajúcich sa štúrovského obdobia v našich dejinách. Samotné podujatie, ktoré pripravil D MS v Spišskej Novej Vsi, stredoškolákov zaujalo natoľko, že niektorí z nich sú aj naďalej odhodlaní úzko spolupracovať s Maticou slovenskou, a to prostredníctvom získania členstva v MS, ako aj v Odbore Mladej Matice. Aj toto vydarené podujatie dokazuje, že pre súčasnú Maticu slovenskú by mala byť prioritou najmä práca s mladou generáciou. Domnievam sa, že práve na nej je postavená aj budúcnosť našej drahej a krásnej Slovenskej republiky.

 Mgr. Rastislav ZACHER, PhD.,  riaditeľ D MS v Spišskej Novej Vsi

 

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.