Ani po kolínskej noci mnohým ešte nesvitlo

thumbnail

Merkelovej hostia si hovejú v azylovej bavlnke a ich požadovačnosť je bezbrehá. Tohtoročný Silvester v Kolíne nad Rýnom sa začal arabsko-moslimským folklórom. Výsledkom je vyše osemsto trestných oznámení na „severoafricky a arabsky vyzerajúcich“ mužov za sexuálne delikty a krádeže. O podobný folklór sa „budúci Nemci“ postarali aj v Hamburgu, Stuttgarte, vo Frankfurte, v Bielefelde, Leverkusene, Düsseldorfe, Berlíne, Brémach a ďalších mestách. Kto je za toto zodpovedný? Vláda? Tá sa tvári „ja nič, ja muzikant“, vyhovára sa na políciu. Tá zlyhala, lebo nenasadila dostatočný počet policajtov a okrem toho v oficiálnej správe uviedla, že silvestrovská oslava prebiehala pokojne. Polícia sa bráni, že v uliciach bolo raz toľko policajtov ako po iné roky. A čo sa týka „pričesanej“ správy o priebehu silvestrovskej noci, konala sa tak ako sa konala, lebo šlo vraj o „háklivú vec“. Reakciu polície pochopí iba ten, kto sa aspoň trochu vyzná v nemeckej politike. Desaťročia nesmie polícia zverejniť etnické pozadie páchateľov, ak nejde o Nemcov. Podobne reagujú aj médiá, ak ide o páchateľa s imigrantským pozadím. Štatistiky o kriminalite cudzincov, azylantov a imigrantov v Nemecku sú nepoužiteľné!

■  IBA PREDOHRA

Podľa pesimistov Kolín je vraj iba žurnál, hlavné predstavenie ešte len príde! Nejednému naivnému Nemcovi, ktorý iba nedávno behal s transparentom „Vitajte“, otvoril oči. Zalepené ich však majú ešte stále tí, čo túto katastrofu vyvolali... Po kolínskej silvestrovskej noci dostali do prvej polovice januára priestor na televíznych obrazovkách aj kritické hlasy o imigrantskej kríze. V druhej polovici mala slovo skôr druhá, liberálnejšia strana . Útočí sa agresívne, ba až rasisticky proti občianskemu hnutiu PEGIDA (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes – Európski patrioti proti islamizácii západneho sveta) a politickej strane Alternative für Deutschland (Alternativa pre Nemecko).Ozývajú sa rôzni experti na pravicový extrémizmus a predstavitelia strán, ktorým sa počet imigrantov v Nemecku ešte stále máli.

GRA030 MELILLA, 22/10/2014.- Agentes de Policía junto a algunos de los ochenta inmigrantes que están encaramados desde primera hora a la valla de Melilla, fronteriza con Marruecos, tras el último intento de entrar en la ciudad autonóma protagonizado por varios centenares de subsaharianos, algunos de los cuales, al menos una docena, ha conseguido superar el vallado perimetral. EFE/Francisco G. Guerrero
GRA030 MELILLA, 22/10/2014.- Agentes de Policía junto a algunos de los ochenta inmigrantes que están encaramados desde primera hora a la valla de Melilla, fronteriza con Marruecos, tras el último intento de entrar en la ciudad autonóma protagonizado por varios centenares de subsaharianos, algunos de los cuales, al menos una docena, ha conseguido superar el vallado perimetral. EFE/Francisco G. Guerrero

Rozmazávajú sa také prípady, kde nemeckí školáci mali zbiť chlapca z Pakistanu alebo zo Sýrie. O tom, že nemecké deti sa cez školskú prestávku boja vyjsť na dvor, lebo ten patrí malým Turkom, mlčia. Na obrazovkách vedú debaty o náraste pravicového násilia a o otvorenom rasizme voči imigrantom. Varujú pred sprísnením zákona a odsune páchateľov. Ponadávajú si na „rasistov“ Orbána a Fiku (t. j. Fico), ktorí nechcú moslimov. Do nemilosti sa dostalo aj povolebné Poľsko, ktoré sa vraj odvracia od Európy. To preto, lebo nechce moslimov a usiluje sa robiť vlastnú, národne orientovanú politiku.

DANAJSKÝ DAR

Iba nedávno Angela Merkelová (CDU) a Sigmar Gabriel (SPD) vyhlasovali, že imigranti, ktorí prichádzajú do Nemecka, sú väčšinou vysoko kvalifikované sily, ktorých potenciál treba využiť. Katrin Göring-Eckardtová  z frakcie Zelených jasala, aké  je veľkolepé, že státisíce imigrantov prichádzajú do Nemecka a ako sa teší ich príchodu. Sú podľa nej darom pre Nemecko, ktoré sa zásadne zmení. Vraj omladne, bude pestrejšie nábožensky a kultúrne a podnikatelia dostanú potrebnú odbornú pracovnú silu!  Ozývajú sa však aj kritické hlasy. Bavorský politik, generálny sekretár CSU Andreas Franz Scheuer vystríha, že tridsaťpäť percent  imigrantov sú analfabeti. Bavorská ministerka hospodárstva Ilse Aignerová (CDU) povedala pre noviny Rheinische Post, že deväťdesiat percent  imigrantov nemá dostatočnú kvalifikáciu pre nemecký pracovný trh. Podobne tvrdí nemecký Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF). Podľa neho vyše deväťdesiat percent  Sýrčanov nemá potrebnú kvalifikáciu a každý štvrtý Iračan nemá nijakú kvalifikáciu. Všetko sú budúci prijímatelia sociálnych dávok!

LEN ČO CHCÚ...

Podľa  A. F. Scheuera osemdesiatpäť percent  imigrantov tvoria mladí muži, ktorí prišli do Nemecka za lepším životom. Ubytovaní sú v azylových domovoch, kde má polícia s nimi plné ruky práce. Médiá o tom však vytrvalo mlčia. Neustále dochádza ku konfliktom buď medzi samotnými imigrantmi, alebo k útokom na proviantnú obsluhu  a kuchynský personál.

Robia, čo sa im zachce, a sú stále nespokojní. Personál majú za svojich sluhov a tak sa k nemu aj správajú. Nemožno im vyhovieť. Zjedia iba to, čo im chutí, zvyšok vyhodia a idú si po ďalšiu porciu. Podobne je to s oblečením. Známe a kvalitné značky popredajú a prídu si po ďalšie. Keď im personál na to príde a odmietne im vydať nové oblečenie, zavolajú políciu. Tá zvyčajne rozhodne, že im nové oblečenie musia vydať.

Boje medzi Arabmi a černochmi sú na dennom poriadku a polícia nesmie tvrdšie zasiahnuť, môže im iba dohovárať. Kto všetko v azylových domovoch býva, ťažko zistiť. Mnohí z nich majú falošnú identitu. Iba nedávno sa náhodne zistilo, že jeden z migrantov mal dokonca sedem identít. Nadobudnúť novú identitu nie je nijaký problém. V Grécku možno za tritisíc eur dostať hocijaký cestovný dokument, vybavený aj elektronickým čipom. Vyrábajú sa v Číne a obchodujú s nimi najmä Pakistanci. Letia najmä sýrske pasy. Tie zaručujú, že ich majiteľ má v Nemecku azyl už akoby vo vrecku.

NIJAKÝ REŠPEKT

Na záver niekoľko slov Rainera Wendta, predsedu Nemeckej policajnej odborovej organizácie (DPolG):  Na konto imigrantov idú kriminálne činy ako ublíženie na tele, sexuálne obťažovanie, znásilnenia (aj detí v azylantských domovoch), rabovanie obchodov, ohrozovanie kresťanov a pod. Pred nemeckým zákonom nemajú títo muži nijaký rešpekt. Vedia, že polícia nesmie použiť ani slzný plyn, ani obušky a že ich priestupky nemajú podstatnejší vplyv na priebeh ich azylového konania. Nemožno odsunúť ani tých najnebezpečnejších kriminálnikov do štátu, v ktorom je vojna alebo im tam hrozí prísny trest či trest smrti. Wendt ďalej tvrdí, že pri páchateľoch s cudzineckým pozadím alebo pri azylantoch sa nesmie uvádzať národnosť. Keď sú páchateľmi povedzme  Rómovia, tak sa do hlásení a zápisníc napríklad uvádza „ľudia so striedavým bydliskom“. Aj na vraždy zo cti (krvná pomsta) si nemecké úrady tak zvykli, že ich pomaly ani neregistrujú.

Nie je výsmech a na pováženie, že mladí Nemci bojujú v Sýrii a kde-kade a ich rovesníci – Merkelovej „hostia“ –  si hovejú v Nemecku?!

Od našej spolupracovníčky v Nemecku Dariny VERGESOVEJ



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.