Ďalšie výzvy matičiarov na mimoriadne rokovanie

KOVAČOVIČ
Igor Kovačovič z Banskej Bystrice.

Krajské rady Matice slovenskej  Banskobystrického a Žilinského kraja na svojich riadnych zasadnutiach  18. 10. v Banskej Bystrici a 4. 11. V Žiline prerokovali znenie Výzvy Krajskej rady Košického kraja zo 16. 9. 2014, ako aj znenie Výzvy Krajskej rady MS Nitrianskeho kraja zo dňa 8. 10. 2014, ktoré boli v plnom znení zverejnené v 42. čísle  Slovenských národných novín aj s reakciou predsedu MS. Po prerokovaní týchto výziev Krajská rada  MS Banskobystrického kraja po zvážení všetkých argumentov v diskusii podporuje   obidve výzvy krajských rád, stotožňuje sa v plnom rozsahu s argumentmi, ktoré výzvy uvádzajú a  žiada výbor Matice slovenskej o zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia Matice slovenskej.  „Krajská rada Matice slovenskej  Banskobystrického  kraja  sa obracia na  všetky okresné rady MS, miestne odbory MS a odbory Mladá Matica v Banskobystrickom kraji  s výzvou, aby na svojich zasadnutiach čo v najkratšom čase  oboznámili  svojich členov  s obsahom Výzvy KR MS Košického kraja, Výzvy KR MS Nitrianskeho kraja a po vlastnom uvážení  prijali k vzniknutej situácii  vlastné  stanovisko  smerujúce k podpore zvolania mimoriadneho valného zhromaždenia Matice slovenskej,“ uviedol predseda KR I. Kovačovič.

Obdobne zreagovala aj Krajská rada MS Žilinského kraja.  „Vyzýva všetky krajské, okresné a oblastné rady, miestne, záujmové a vedecké odbory MS, členov Výboru MS, aby podporili výzvu na zvolanie mimoriadneho Valného zhromaždenia Matice slovenskej v roku 2015, ktoré zhodnotí súčasnú situáciu v MS s možnosťou voľby nových orgánov Matice slovenskej,“ uviedol Ľ. Kraľovanský, predseda rady.

(red)                                                                                                   

                                                                                          



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.