Ján SLOTA: „Európska únia v súčasnej podobe nemá šancu prežiť.“

thumbnail

Slovenskí rytieri ešte dvihnú meče

Bývalý dlhoročný predseda SNS Ján SLOTA pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP) založil Kresťanskú slovenskú národnú stranu, ktorej sa stal predsedom. V nedávnom plebiscite získala nepatrných 0,64 percenta hlasov voličov. So zakladateľom nového politického subjektu hovoríme o príčinách aj nízkej volebnej účasti vo voľbách do EP.

  • Ako ste prijali výsledky eurovolieb?

Neviem, či trinásťpercentná účasť voličov vo voľbách je katastrofou alebo výsmechom. No jednoznačne poukazuje na minimálny záujem o Európsku úniu. Som presvedčený o tom, že podcenenie volieb zo strany voličov na Slovensku bola obrovská chyba. Môže sa to veľmi vypomstiť slovenskému národu i slovenskej štátnosti, keďže čelní politici EÚ sa už ani netaja tým, že z Únie chcú vytvoriť megaštát – spojené štáty európske. Banková únia je prvým krokom k superštátu po vzore USA. A to znamená, že naša domovina skončila.

  • Ste známy kritik Európskej únie, takže EÚ áno alebo nie?

Keď vidím, kam Únia kráča, tak hovorím, utekajme, kým je čas.

  • Napriek tomu, ako hodnotíte fakt, že na Slovensku sa presadili dve strany maďarského etnika a nijaká slovenská národná strana?

Tak, že Maďarsko má na Slovensku ďalších dvoch europoslancov. Maďari idú za svojou víziou. Pozerajú sa na Slovensko ako na ukradnutú zem. Vidíme, ako Jobbik zmohutnel a zosilnel – je to veľmi nebezpečné. Csáky získal dvanásťtisíc preferenčných hlasov, čo je hrozivé.

  • Voľby do europarlamentu vyhrali ľudovci.       Môže to byť nádej, že zvrátia vývoj v presadzovaní gender ideológie?

V nijakom prípade. Socialisti alebo ľudovci robia politiku, akú im nalinkujú. Na bilbordoch niektorí oznamovali, ako im záleží na rodine, na druhej strane v EP hlasujú za manželstvá rovnakých pohlaví a schvaľujú adopcie detí homosexuálnymi pármi. V dnešnej dobe deliť politiku na pravú, ľavú, stredopravú a podobne je holý nezmysel. Jestvuje jediné delenie: na sily národné a globálne. Dobre vieme, že päť percent obyvateľov sveta vlastní deväťdesiatpäť percent všetkého jeho bohatstva. Môže sa stať, že dvadsať finančných monštier bude vlastniť celú zemeguľu. A o to tu ide. Keď národné sily aj v rámci EÚ skončia ako u nás, tak sa otvorí priestor globalistom. A potom hovoriť o niečom národnom či už v hospodárstve, ekonomike alebo v kultúre je iba fikciou. Rozplynie sa ako para.

 

  • Ale vo Francúzsku, vo Veľkej Británii a v Dánsku sa v eurovoľbách presadili sily, ktorým sa u nás hovorí radikálne, extrémistické alebo nacionalistické. Sú to politické strany, ktorým ide o národnoštátne záujmy. Ako to vnímate?

Pristavil by som sa pri tom, prečo strana pani Le Penovej vo Francúzsku získala takú podporu. Len si zoberme fakt, že Francúzsko ešte pred sto rokmi bolo ortodoxná katolícka krajina, no v súčasnosti je napríklad Marseille takmer zo sedemdesiat percent arabské mesto. V Paríži vidno viac černochov ako belochov a v kresťanskom Francúzsku funguje šesťsto až sedemsto islamských mešít. A keď ešte zoberieme do úvahy vyhodené vlaky, autobusy či súpravy metra v Madride, Londýne, tak sa nemôžeme čudovať, že Angličania a Francúzi pochopili, že imigračná politika EÚ sleduje vyhladenie kresťanských národov Európy. Preto sa zmobilizovali.

  • Bol projekt Európskej únie dobrý?

Myslím si, že áno. Osobne som bol za Úniu, ktorá by bola voľným spoločenstvom európskych národných štátov a lepšie by sa vyrovnávala s konkurenciou. Podporoval som aj vytvorenie bezpečnostných zložiek v rámci Únie, ktoré by nejakým spôsobom participovali na záujmoch Európy, ale nie pod velením NATO ani USA. Únia zradila naše ideály. Dnes je fikciou a rozprávať o eurovaloch, že to nie je nič, že to sú len nejaké záruky... No iste! Gréci a Portugalci nikdy nevrátia peniaze, ktoré sme im požičali. Lebo oni nie sú schopní vrátiť také obrovské pôžičky. Som presvedčený, že EÚ nemá šancu na prežitie, že je len vecou času, kedy sa zrúti. Veď prečo Nemci nezlikvidovali svoje marky, keď tak veria Únii? Nezbriketovali ich ako my slovenské koruny. Nemci majú marky v depozitoch národnej banky a dokonca v mníchovskej tlačiarni tlačia ďalšie nové marky.

  • Ako z toho von?

Dobrovoľne asi nie. Môže sa to vyriešiť buď zmenou nefunkčného ekonomického systému tým, že padne dolár a s ním aj všetky meny, alebo dôjde k bezvýchodiskovej kríze a skončí sa to vo svetovom konflikte.

  • Ste funkčne najstarším, dnes už bývalým politikom Slovenskej národnej strany. V novodobej histórii táto strana stále doplácala na personálnu politiku vo svojom vedení. Potvrdili to aj eurovoľby, v ktorých SNS neobhájila svoj mandát. Ako hodnotíte situáciu v SNS dnes?

Musím si nasypať popol na hlavu, lebo je to spôsobené aj mojou osobnou chybou. Dal som sa oklamať súčasnému predsedovi. Vtedy som svoje rozhodnutie – zveriť mu predsednícku stoličku – považoval za správne. Dnes viem, že je to človek globálnych síl so zámerom zlikvidovať národnú stranu zvnútra. Je to najefektívnejší, najrýchlejší a najlacnejší spôsob.

  • Máte víziu, čo so SNS ďalej?

Deň pred uzatvorením kandidátky do eurovolieb sme zaregistrovali Kresťanskú slovenskú národnú stranu. Preto výsledok 0,64 percenta hlasov voličov považujem za celkom dobrý. Zakladajúci snem strany budeme mať 31. mája na trenčianskom hrade Matúša Čáka. Predsedom prípravného výboru je Roman Stupka, bývalý podpredseda SNS. Chceme dokázať, že slovenskí rytieri sú ešte tu a dvihnú meč na ochranu slovenských záujmov. Som presvedčený, že zasa dôjde k fúzii SNS s KSNS. Že v priebehu niekoľkých mesiacov si uvedomia aj tí, čo zostali v SNS, že to nie je cesta.

           

Zhovárala sa Eva ZELENAYOVÁ – Foto: Ladislav LESAY

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.