Matičná delegácia navštívila predsedu NR SR Andreja Danka

thumbnail
Záchrana zabudnutých hrobov slovenských dejateľov, užšia spolupráca pri tvorbe slovenských učebníc v rámci pôsobnosti ministerstva školstva i organizácia spoločných kultúrnych vlasteneckých podujatí. Aj o tom diskutoval predseda NR SR Andrej Danko s delegáciou Matice slovenskej na čele s jej predsedom Mariánom Gešperom. Okrem neho sa stretnutia zúčastnili správca Maroš Smolec, 1. podpredseda Marek Hanuka a predseda Dozorného výboru MS Štefan Martinkovič.
Vyše hodinové stretnutie vyvrcholilo krátkou tlačovou besedou predsedov NR SR a MS, ktorú na živo vysielala aj televízia TA3. Na nej predseda MS M. Gešper priblížil svoj zámer výraznejšie podporovať aktivity miestnych odborov - hlavne kultúrneho charakteru. Mnohé MO MS totiž výrazne pôsobia na poli slovenského folklóru alebo ochotníckeho divadla. Šéf parlamentu ako zakladajúci člen Matice slovenskej týmto prezentoval svoj podporný vzťah k národnej ustanovizni. Tiež pripomenul, aby sa čo najviac vyhýbala akýmkoľvek politických aktivitám.
Matičná delegácia v NR SR, 15.12.2017. Zľava: správca M. Smolec, predseda M. Gešper, predseda DV MS Š. Martinkovič a 1. podpredseda M. Hanuska.


Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.