Mladí matičiari v Litovskom Mikuláši priložili ruku k ochrane prírody

thumbnail

Mladí matičiari združení v Odbore Mladej Matice v Liptovskom Mikuláši sa každoročne venujú aj ochrane prírody. Nie im je ľahostajné, ako je na mnohých miestach zdevastované naše životné prostredie, konkrétne u nich, ako sú odpadkami znečistené brehy liptovského mora – priehrady Liptovská Mara.

Dvaja nadšenci ‒ predseda mladých matičiarov v Liptovskom Mikuláši Marek Nemec a člen OMM Ľubomír Sova zorganizovali nedávno akciu zameranú na zber odpadu po brehu Liptovskej Mary. A dokázali nájsť viacerých rovnako zmýšľajúcich rovesníkov, ktorí sa v popoludňajších hodinách 17. júla s vrecami v rukách pustili do čistenia brehov priehrady. Bolo prekvapením, že na čistení brehov priehrady sa zúčastnili aj mladí ľudia, ktorí nie sú členmi Mladej Matice. Neraz im doslova rozum zastával nad tým, čo ponachádzali. Bohužiaľ, nezodpovední výletníci i rybári zanechávajú aj v napohľad nádhernej prírodnej kulise za sebou množstvo odpadu, ktorý sa tu povaľuje bez toho, že by ho niekto likvidoval.

Mladí Liptáci tu vyzbierali pár desiatok vriec odpadkov. Hrial ich dobrý pocit, že aj cez prázdniny spravili niečo dobré pre našu prírodu. Podobné akcie sa chystajú opakovať.

(pv)



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.