Mladí matičiari zo Spiša rokovali v Poprade

thumbnail

Posledný júnový deň sa v zasadačke OP MS Poprad uskutočnilo zasadnutie OMM Spišská Nová Ves pod vedením jeho predsedu Mgr. Rastislava Zachera, PhD. Pozitívnym prínosom bola skutočnosť, že pozvanie na schôdzu mladých matičiarov prijala aj predsedníčka MO MS Poprad Mgr. Ľ. Hrehorčáková a ďalší členovia popradského Miestneho odboru Matice slovenskej, ale prítomní boli aj vzácni hostia.

Stretnutie mladých matičiarov otvoril predseda OMM SNVR Zacher, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol prácu OMM v Spišskej Novej Vsi a najmä fakt, že jeho členovia sa pravidelne aktívne zapájajú a zúčastňujú na akciách Mladej Matice. Rokovanie sa nieslo v príjemnej a priateľskej atmosfére a aj jej zásluhou sa rozvinula dlhá diskusia. Prítomní členovia a hostia sa zamýšľali a hľadali najvhodnejšie riešenia, ako do OMM vtiahnuť čo najviac mladých ľudí, na ktorých je postavená budúcnosť SR. Z diskusie vzišli aj konkrétne riešenia – napríklad do akcií OMM zapojiť i známych a úspešných športovcov, spolupracovať s Podtatranskou knižnicou, Tatranskou galériou.

Po konštruktívnej diskusii sa prítomní zúčastnili na otvorení zrekonštruovanej Podtatranskej knižnice, kde boli prítomní viacerí významní predstavitelia ‒ predseda prešovského VÚC Peter Chudík, viceprimátor mesta Poprad Milan Baran, riaditeľka Podtatranskej knižnice Anna Balejová, predsedníčka Spolku slovenských knižníc a knihovníkov v BA a členka Rady vlády pre kultúru MK SR Silvia Stasselová, zástupcovia Komisie kultúry a národnostných menšín PSK. Pozvanie na slávnostné otvorenie knižnice si Matica slovenská nesmierne váži a je dôkazom, že má v podtatranskom regióne vybudované veľmi dobré meno a aj preto má v tejto oblasti svoje nezastupiteľné miesto.

                                                                  Rastislav ZACHER



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.