Národná slávnosť na Devíne 2015

thumbnail

NÁRODNÁ SLÁVNOSŤ NA DEVÍNE 2015 pri príležitosti 200.výročia narodenia Ľudovíta Štúra pod záštitou ministra kultúry Mareka Maďariča. Už v poradí štvrtý ročník Národných slávností na Devíne sa tento rok uskutoční 25. apríla 2015 priamo na hrade Devín, kde budú evanjelické liturgie, kultúrny program a kladenie vencov k pamätníku Ľudovíta Štúra. Celé podujatie organizuje Matica slovenská v rámci Roku Ľudovíta Štúra v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR, Bratislavským samosprávnym krajom a Mestskou časťou Bratislava-Devín. Počas celej soboty bude areál hradu Devín voľne dostupný pre širokú verejnosť. V prípade pekného počasia môže byť toto podujatie príjemným výletom pre mladé rodiny s deťmi za zdravotnou prechádzkou, kvalitným program v podaní herca Juraja Sarvaša, piesní a spomienky na najväčšieho Slováka v dejinách Ľudovíta Štúra.

sturPROGRAM:

  09.30 hod. Devín –  námestie pred Kostolom sv.Kríža

  • Položenie vencov k pamätníku sv. Cyrila a Metoda pri Kostole sv. Kríža,  k pamätnej  tabuli A.Bernoláka, k soche kráľa Rastislava a k Pamätníku obetí železnej opony pri sútoku riek Morava a Dunaj.  

  10.30 hod. Hrad Devín - po výstupe na Devín

  • Evanjelické služby Božie, káže Mgr.Milan Krivda - biskup Západného dištriktu ECAV

 11.30 hod. Hrad Devín

  • Vystúpenie speváckych skupín Laudate-spevokol CZ ECAV Bratislava-Petržalka a FS Bystričan zo Záhorskej Bystrice pod krídlami Matice slovenskej. Položenie venca k pamätnej tabuli Ľudovíta Štúra

  13.00 hod. Hrad Devín

  • Hudobno-dramatická kompozícia „Vzlietli orli vysoko“
  • Príbehy zo života Štúrovcov rozpráva a z ich tvorby recituje Juraj Sarvaš.
  • Piesne slovenských skladateľov spieva mužské spevácke okteto Danubius octet singers, dirigent Daniel Simandl.

DEVÍN 2015_pozvánka 1-web

 

DEVÍN 2015_pozvánka 2-web



Žiadne Komentáre

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

1 Spätný odkaz

  1. Národná slávnosť na Devíne 2015 - Slovenské slovo