NIE dúhovej vzdelávacej kultúra

thumbnail

V nemeckej spolkovej krajine Baden-Vürttemberg rastie hnutie na podporu petície Nie vzdelávaciemu štandardu 2015 s dúhovou ideológiou. Informoval o tom aj ruský týždenník Rossijskaja gazeta (č. 8/2014). Rodičia žiakov kategoricky vystúpili proti tomu, aby sa ich deti učili nový predmet s názvom Možnosť sexuálnej rozmanitosti.

Petíciu proti novému vyučovaciemu predmetu podpísalo už stodvadsaťtritisíc občanov. Na uznanie iniciatívy úradmi stačí stotisíc podpisov. Lenže kabinet ministrov spolkovej krajiny, zložený zo sociálnych demokratov a strany zelených, pokladá za vhodné týmto spôsobom „prevychovávať“ školákov, väčšina ktorých sa negatívne stavia k homosexualite. Rodičia žiakov tiež žiadajú, aby téma netradičných sexuálnych vzťahov sa nepreberala v školách. Na internete sa už rozvinula búrlivá diskusia. Mnohí Nemci vidia v novom predmete najmä propagáciu homosexuality. Proti sa tiež vyslovili predstavitelia katolíckej a evanjelickej cirkvi.. Je skutočnosťou, že v roku 2009 Ústavný súd SRN rozhodol, že vyučovacie hodiny v školách venované sexuálnej výchove sú povinné pre všetkých žiakov bez ohľadu na vierovyznanie a názor ich rodičov. Vraj práve toto znamená nový vzdelávací štandard predkladajúci „vzdelanie výrastkov“ v oblasti sexuálnej rozmanitosti. Ak sa škola pridržiava náboženskej neutrality a znášanlivosti, povinné školské vzdelanie, vrátane sexuálnej výchovy, má prioritu pred právom rodičov na vzdelanie svojich detí (?)

 

                                                                                                     Preklad: Ivan LUŽÁK

Karikatúra: Ľ. KOTRHA



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.