Osamelý život neočkovaných

thumbnail

POZNÁMKA Ivana KRAJČOVIČA

Prezident Austrálskej lekárskej asociácie štátu Queensland Chris Perry sa vyhráža ľuďom, ktorí vzdorujú povinnému očkovaniu. Nazýva ich bláznami a sľubuje, že dá preveriť každú výnimku, ktorú by udelil lekár pacientovi, aby sa nemusel očkovať. Na Austrálčanov bez očkovania čaká vylúčenie zo spoločnosti „Ak nie ste očkovaní, bude pre vás veľmi ťažké udržať si zamestnanie. Nebudete môcť ísť nikam za zábavou. Budete mať veľmi, veľmi osamelý život,“ povedal. Ak sa zaočkuje aspoň osemdesiat percent obyvateľov, z nezaočkovaných sa stanú občania druhej kategórie. Premiérka Queenslandu Annastasia Palaszczuková potvrdila výstavbu nových karanténnych zariadení – budú v nich končiť aj ľudia bez vakcíny. Vylúčení zo spoločnosti, zavretí v karanténe, žijúci svoje „veľmi, veľmi osamelé životy“.
Poviete si, toto predsa nie je možné. Vracia sa Austrália do čias, keď všetci obyvatelia boli trestancami? Asi áno. Na Slovensku sa pomaly zdá, že sa blížime k austrálskej ceste. Plány na stavbu prenosných karanténnych táborov a tvrdý nátlak sa dať zaočkovať aj cez mŕtvoly z následkov očkovania tomu nasvedčujú. Pritom nič nepomáha, aby sa ľudia dali zaočkovať. Ani zneužitie návštevy pápeža, ani smiešna lotéria, za ktorú by sa dala postaviť menšia nemocnica, ani bezvýrazná mediálna kampaň, na ktorej sa len nabalili vydavatelia a majitelia tých správnych médií. Minister Lengvarský narieka, že máme už len pár voľných pľúcnych ventilácií. Čo robil v lete? Prečo sa o ne nepostaral? Výsledkom očkovania je len to, že v najzaočkovanejšom meste na Slovensku Bratislave je aj najviac pozitívnych prípadov. Pritom stále platí zákaz liečiť pozitívnych pacientov, čím sú posielaní na smrť. Ambulantní lekári dostali až 16. novembra 2021 od Ministerstva zdravotníctva SR usmernenie na liečbu ochorenia COVID-19 monoklonálnymi protilátkami obsahujúcimi kasirivimab a imdevimab. Dovtedy bolo všetko zakázané. Situácia došla tak ďaleko, že starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík hovoril o tom, že čelil vyšetrovaniu podnetu od istej novinárky v súvislosti s tým, že pred časom sa rozhodol zabezpečiť liek ivermektín pre obyvateľov obce, ktorí oň mali záujem.
Najnovším liekom by mal byť podľa vlády lockdown a ten by mal platiť pre všetkých – pre zaočkovaných aj nezaočkovaných. A keď sa krivka nárastu novoinfikovaných zlomí, bude vraj platiť len pre nezaočkovaných. Čo na tom, že vírus roznášajú aj očkovaní? Vláda asi razí tézu, že zaočkuje ľudí stoj čo stoj. V čase svojej rekordnej nepopularity sa vyhráža, že pracovať budú len zaočkovaní a po prekonaní ochorenia. Ostatní sa budú testovať. Neskutočné.
Podľa dostupných údajov v čase uzávierky nie je 81,03 percenta aktuálne hospitalizovaných pacientov plne zaočkovaných. Zvláštne, čo ten vírus na Slovensku vyvádza, v Českej republike je hospitalizovaných približne päťdesiat percent nezaočkovaných. Zdravotníci sa stali nevoľníkmi, pretože parlament schválil – a pani prezidentka podpísala ‒ pracovnú povinnosť bez núdzového stavu pre lekárov. Oni musia naprávať to, čo politici amatérskymi rozhodnutiami a nečinnosťou spôsobili.
Zhrňme si to. Očkovaní aj nezaočkovaní môžu dostať covid. Obaja ho môžu prenášať a nevedieť o tom. Obaja môžu skončiť na pľúcnej ventilácii. Obaja môžu zomrieť. Pred tridsiatimi dvoma rokmi sme sa v novembri tešili na lepší život. Kde je tá sľubovaná sloboda a zdravie dnes? Reálnejší je skôr ten smutný život. Bez liekov, blízkych a bez práce. Lebo covid.

 

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.