Pocta prof. Jozefovi Kafkovi

thumbnail

Prezident ocenil skutočnú osobnosť národného života. Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska udelil  profesorovi MUDr. Jozefovi Kafkovi, DrSc., za jeho celoživotnú prácu v oblasti lekárskej vedy a pedagogiky Rad Ľudovíta Štúra. Vysoké ocenenie dostal zaslúžene nielen za svoj odborný prínos, ale aj za svoje vyhranené občianske postoje, ktorými ako príslušník slovenského národa vždy presadzoval práva a záujmy svojho národa. Podieľal sa tým na znovuzískaní národnej slobody a rovnoprávnosti Slovákov ako zvrchovaného subjektu medzinárodného práva, čím zároveň pomáhal naplniť odkaz Ľudovíta Štúra a jeho generácie. Osobnosť profesora MUDr. Jozefa Kafku, DrSc., v mnohom prekonala pojem „národné povedomie“ a je vzorom slovenského intelektuála, ktorý ho povýšil na skutočné národné sebavedomie.

Za Výbory Združení a Radu osobností prejavujeme úprimnú vďaku za všestranný prínos do kultúrnych dejín slovenského národa a prajeme ocenenému zdravie, šťastie a ešte veľa tvorivej energie, ktorá určite bude predovšetkým na prospech slovenského národa, ale zároveň aj na úžitok  všetkých kultúrnych ľudí.  Človek dokáže byť skutočnou „korunou tvorstva“ nielen svojím intelektom, ale aj jasne a pevne vykryštalizovaným ľudským charakterom.

Viliam HORNÁČEK

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.