Predseda SDS Seregj KOZLÍK reaguje na tvrdenie Pavla ČUPKU

thumbnail

POLEMIKA

Ad.: Chcú vrátiť V. Mečiara do politiky.  Kontroverzný podnikateľ Pavel Čupka, ktorý špekuluje s obnovou HZDS, vyjadril kritický názor, že Strana demokratického Slovenska je mojou eseročkou.

Chcú vrátiť  Vladimíra Mečiara do politiky

Vidím za tým zlý úmysel alebo neznalosť o pomeroch v našej strane. SDS nie je, a ani sa nemôže stať stranou jedného muža. Stanovy SDS totiž patria k najdemokratickejším v politickom spektre Slovenska. Sú úplne dostupné na internetovej stránke www.sdska.sk. Určite nechceme patriť k typom strán, ako sú OĽaNO, NOVA alebo SaS, ktoré okrem úzkeho samozvaného vedenia majú iba  pár desiatok členov a sú pritom parlamentnými subjektmi. Po každých parlamentných voľbách sa v zmysle stanov SDS do dvoch mesiacov musí uskutočniť snem, kde výlučne tajným spôsobom prebehne voľba nového vedenia strany.

Strana demokratického Slovenska, ktorá vznikla po zániku HZDS, prekročila polrok svojej existencie. Za jej vznik sa podpísalo šestnásťtisíc signatárov. Od 8. marca, keď sa konal ustanovujúci snem, počet členov prevýšil tisíc a ďalej rastie. Tým sa už v súčasnosti zaraďujeme k najväčším politickým subjektom na Slovensku. Politická štruktúra SDS dnes pokrýva takmer deväťdesiat percent  okresov Slovenska, pretože chceme byť v bezprostrednom kontakte s občanmi regiónov a reagovať na ich potreby.

Bezprostredne po svojom etablovaní pripravila SDS kandidátku pre voľby do Európskeho parlamentu, kde okrem exposlancov Ireny Belohorskej, Petra Baca a Sergeja Kozlíka takmer všetci kandidáti pochádzali z  vekovej skupiny pod štyridsať rokov. Po necelých dvoch mesiacoch svojej existencie napriek blokácii v elektronických médiách dosiahla SDS v európskych voľbách 1,5 percenta  hlasov, čo bol o polovicu lepší výsledok, než dosiahlo bývalé HZDS v parlamentných voľbách v roku 2012. Od spokojnosti však máme samozrejme veľmi ďaleko.

V súčasnosti sa zameriavame na novembrové komunálne voľby. Nominovali sme takmer dve tisícky kandidátov na posty primátorov, starostov a poslancov miestnych zastupiteľstiev. To naznačuje, že za našu stranu kandiduje aj množstvo sympatizantov politicky neorganizovaných. Predpokladáme, že energia a aktivita, ktorú sme vynaložili v rámci týchto volieb, sa zúročí v rozšírení povedomia a politickej akceptácie našej strany.

Usilovne pracujeme na ďalšom budovaní našej strany, predovšetkým v dotváraní jej odborných štruktúr. Do parlamentných volieb v roku 2016 chceme vstúpiť  ako tím s komplexným programom pre zlepšenie života na Slovensku. Nechceme sa zaoberať politikárčením a okrajovými témami  subjektov, ktoré sa živia lacnými chimérami.  Je ich dnes plná politická scéna, vrátane parlamentu. Pre náš program budeme hľadať cestu, ako ho aj vhodne rozšíriť a spropagovať medzi občanmi v čase, keď médiá sa stávajú korisťou vládnych a komerčných skupín.

V rámci komunálnych volieb sme začali úzko komunikovať s niektorými menšími politickými stranami s národnou, so sociálnou a s kresťanskou orientáciou s výhľadom vytvorenia nového národne orientovaného bloku zloženého z viacerých subjektov. Vyžiada si to nemalé úsilie, ale z uplynulého obdobia máme dostatok skúseností, že politika, ak má byť úspešná, musí sa poctivo odrobiť.

                                                                                                                     Sergej KOZLÍK, predseda SDS

 

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.