Prokuratúra pokračuje vo vyšetrovaní Markuša

thumbnail

Generálna prokuratúra zamietla sťažnosť bývalého predsedu Matice slovenskej Jozefa Markuša smerujúcu na zrušenie obvinenia jeho osoby súvisiacej s pôžičkou, ktorú Matica poskytla tzv. Matičnému fondu vo výške 200 tisíc eur. O tejto pôžičke rozhodol práve J. Markuš údajne svojvoľne a v rozpore so zákonom. Matičný fond následne vytunelovali a je momentálne v likvidácii. Matica slovenská nelegitímnou pôžičkou prišla o 200 tisíc eur, ktorú pravdepodobne už nikdy nezíska späť.  J. Markuš v prípade preukázania úmyselného konania môže putovať za mreže. Jozef Markuš odišiel z čela Matice v roku 2010 po dvadsiatich rokoch. Hrozí mu trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Bývalý predseda J. Markuš hneď po obvinení na sklonku minulého roka, obvinenia odmietal a popieral.

o_markus_poklad„Prokurátor generálnej prokuratúry zamietol sťažnosť exšéfa Matice slovenskej, uznesenie o vznesení obvinenia je právoplatné,“ informovala hovorkyňa generálnej prokuratúry Andreja Predajňová. Naďalej sa vo veci koná, spis teraz putuje späť na krajskú prokuratúru, dodala.

Viac o celej kauze si prečítajte v článku Slovenských národných novín pod názvom Markušovi hrozí väzenie

 

(mrs)



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.