Referendum za rodinu

thumbnail

SLOVO O SLOVENSKU

Sú krajiny ako Švajčiarsko, v ktorých je referendum bežným nástrojom na uplatňovanie moci občanov v štáte. Na Slovensku je nevyhnutné potvrdiť referendom vstup do štátneho zväzku s iným štátom alebo o vystúpení z tohto zväzku. Ale referendom sa môže rozhodnúť aj o iných dôležitých otázkach verejného záujmu. Je verejným záujmom, aby sa zachovala identita národa?  Ako pre koho.

Niekto viac iný menej si uvedomuje, že Európa, Slovensko nevynímajúc, vyrástla na kresťanských hodnotách. Aj naša ústava je koncipovaná v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy.  Už som raz zdôraznila na stránkach SNN, že v zabúdaní je zánik. Ak Európa zabudne na svoje kresťanské základy, zanikne. Azda aj preto európske obyvateľstvo s nádejou pozerá na Slovensko a s napätím očakáva výsledok referenda. Ako odpovieme? Ako ombudsmanka Jana Dubovcová, ktorá bude hlasovať trikrát nie? Dokonca predčasne spochybnila referendové otázky a podsunula im náboženský a ideologický charakter. Ak máme pamätať na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov v zmysle ústavy, potom si treba položiť otázku, prečo je vo funkcii ombudsmanky človek, ktorý neuznáva Ústavu SR?V súvislosti s referendom  sa do zjavného rozporu dostali dve inštitúcie: RTVS a Kancelária verejného ochrancu práv. Kým deň pred konaním dúhového Pride-u  viala na kancelárii ombudsmanky Dubovcovej dúhová zástava, moderátorka RTVS sa dostala do nemilosti vedenia televízie preto, že sa objavila ako tvár referenda o ochrane detí a rodiny. Dubovcová i Žembová vyjadrili svojím postojom svoj svetonázor. Ibaže Dubovcovú nikto nepranieruje na rozdiel od Žembovej. Ak sa v referende jasne nevyjadríme za zachovanie svojej identity a nepovieme trikrát áno,  nebudeme potrebovať ani islam, aby sme sa stali cudzincami v Európe.

                                                                                                          Eva ZELENAYOVÁ



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.