Schengen nezadržateľne padá

thumbnail

KOMENTÁR

Neuplynul ani týždeň, čo  predseda Európskej komisie J. C. Juncker vyhlásil, že kým bude jestvovať jeho komisia, Schengen nezruší. A už to nie je pravda. Situácia na hraniciach i vnútri Schengenu sa začína meniť. Najskôr Nemecko, potom aj Maďarsko, Holandsko, Slovensko... pristúpili k dočasnej kontrole na svojich hraniciach. Len v nedeľu 13. septembra prekročilo hranice do Maďarska takmer šesťtisíc utečencov. V tomto roku sa cez Stredozemné more dostalo do Európy vyše tristopäťdesiattisíc imigrantov. Nemecko ešte v auguste pozývalo utečencov a v septembri už ide kontrolovať hranice! Z hodiny na hodinu Únia prijíma opatrenia na zastavenie prílevu imigrantov. Čo sa stalo? Nič, čo by sa nedalo predpokladať. Pri strete dvoch civilizácií musí prísť ku kolízii. To nevidí len ten, kto vidieť nechce. Alebo ten, kto európsku civilizáciu už považuje za mŕtvu. A treba povedať, že sa na tom pracuje dosť dlho. Európska civilizácia a kultúra sa do svojej vrcholnej podoby konštituovala na základe gréckej múdrosti, rímskeho práva a kresťanskej morálky. Intelektuáli odmietajúci ako najvyššiu autoritu Boha dlhodobo hľadajú jeho náhradu. Osvietenci ho nahradili rozumom, komunisti ateizmom a konzumenti bohatstva peniazmi. Asanácia hodnotových pilierov európskej civilizácie brutálne pokračuje od druhej polovice minulého storočia. Absurdné zavádzanie multikulturalizmu systematicky ničí kultúrne a duchovné dedičstvo Európy.

zelenayova
Eva Zelenayová

„V pluralite hodnôt absentujú jednoznačné hodnotové kritériá, čo sa v praxi prejavuje dezintegráciou všetkých hodnotových štruktúr európskej kultúry a civilizácie,“ tvrdí Pavel Fendek, autor knižky Súmrak európskej civilizácie. Od takéhoto tvrdenia nie je ďaleko ku konštatovaniu, že budovanie multikultúrnej spoločnosti je zamerané na genocídu Európanov a zničenie ich národov.  Fendek pripomína výrok Georgea Orwella: „Niektoré idey sú také idiotské, že im môže uveriť len intelektuál.“ Slovenská vláda podstatne zmenila rétoriku od júnového pochodu proti islamizácii Európy.  Zrejme  si uvedomila, že slovenská spoločnosť ešte celkom nestratila pud sebazáchovy a postavila sa na obranu svojich ľudských práv.  Do čela tejto iniciatívy sa postavil aj Marian Kotleba dôsledne, priamo,  bez politickej korektnosti, pripomínajúci historickú kontinuitu Slovákov. Až tak vydesil vládu svojím možným úspechom vo voľbách, že prevzala jeho imigračný slovník. No veľký priestor jeho aktivitám neprepožičiava. Skôr naopak, robí čo môže, aby zmarila stúpajúce preferencie jeho strany. Oplatilo sa.

Ale kým doma Smeru preferencie stúpajú, v zahraničí sa stal jeho predseda Robert Fico  nežiaducou osobou. Podľa štatistík Eurostatu za prvý kvartál tohto roku slovenský premiér patrí medzi päťku najväčších kazisvetov. Nálepku získal tým, že odmieta moslimských utečencov.  V tomto smere sa médiá na Slovensku vôbec nezmenili. Tak ako v minulosti aj v súčasnosti pritakávajú cudzím autoritám. A v rozpore so zdravým rozumom a s doterajšími poznatkami z krajín obsadených moslimskou komunitou vyhľadávajú „osobnosti“ presviedčajúce  Slovákov, že sa ničoho nemusia báť, že sa nič sa nestane.  Vláda na rozdiel od prezidenta, niektorých poslancov parlamentu  a láskavých mimovládok prejavila viac porozumenia pre realitu. Premiér  sa netají obavami  z masívneho prílevu imigrantov. Môžeme sa  síce utešovať, že Slovensko nie je atraktívnou krajinou pre utečencov, ale dokedy?  Kým nevybývajú bohaté európske krajiny?

Štáty V4 odmietli politiku kvót a žiadajú bruselskú administratívu, aby dôsledne vyžadovala dodržiavanie migračnej politiky, vrátane ochrany schengenských hraníc. Bezpečnostný analytik Juraj Zábojník bez obalu v televízii hovoril  o bezpečnostných rizikách súčasného sťahovania národov. Ale mimovládny sektor si nedá pokoj. Nadácia otvorenej spoločnosti financovala občerstvenie návštevníkov na Hviezdoslavovom námestí v čase, keď sa tam konal truc koncert voči protestnému zhromaždeniu proti islamizácii Európy.  Iste by sa bolo viac zišlo utečencom. Hoci ktovie, keď v Maďarsku na stanici odhadzovali fľaše s vodou aj balíčky s potravinami...                                                                                                                                     

Eva ZELENAYOVÁ - Foto: internet



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.