Slováci majú stále väčší záujem o upratovacie služby od profesionálov

thumbnail

Podľa štatistických agentúr, ktoré sa zaoberali čistiacimi, tepovacími a upratovacími prácami, počet Slovákov vyhľadávajúcich profesionálne upratovanie aspoň raz za čas stále rastie. Keď nie na pravidelné čistenie, tak aspoň na nárazové generálne upratovanie pár krát do roka. Hĺbkové tepovanie kobercov strojovou technikou, alebo iba o poumývanie okien je stále žiadanejšie. Podstatné percento týchto prác ide ešte na vrub zakorenenej tradícií nášho národa a to sú veľké upratovania pred vianočnými a veľkonočnými sviatkami. ,, Množstvo ľudí určite pribúda, predovšetkým vo väčších mestách. Niekomu chýbajú peniaze inému chuť na pravidelné týždenné upratovanie, ale aspoň raz za rok si celú domácnosť hĺbkovo vyčistiť  Slováci nechajú, ʺ pritakávajú odborníci z fachu, firma Topservis. Predovšetkým je dopyt po vianočných upratovaniach. ,,Klienti, ktorí danú službu už vyskúšali, sa nahlasujú už koncom septembra. Tí noví záujemcovia skôr dúfajú vo voľné termíny blízko Vianoc, alebo aj iných sviatkov a sú ochotní akceptovať voľné termíny, ʺ prehlasujú. Vtedy sa totižto nechajú osloviť ponukou aj tí, ktorí sa spoliehajú predovšetkým na svoje sily. ,,Vianočné a sviatočné čistenia si nahlasujú hlavne ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť gazdinku do domácnosti každý týždeň. Ale ako sa blížia sviatky trošku sa odmenia vo forme profesionálov,  ʺ konštatujú odborníci na čistiace a upratovacie služby z firmy Topservis. V súčasnosti sa však stáva hitom odporúčanie spokojných klientov, preto sa tlak na kvalitu poskytovaných služieb stále zvyšuje.

  • KVALITA

Ako sa stáva zrejmým, najať si upratovaciu spoločnosť na čistenie bytu sa stáva stále častejšie – napriek tomu, že sa štatistické agentúry v prieskumoch dosť odlišujú. Niektoré tvrdia, že iba každý desiaty Slovák vyskúšal niekedy služby čistenia od profesionálnych firiem, za to iné prichádzajú zo zisteniami, že je to každý tretí. V týchto prieskumoch však ide v prevažnej miere o čiastkové úkony, ako umývanie okien, tepovanie kobercov či čistenie koženého nábytku, ako o pravidelné upratovanie. ,, Upratujem si sa, o gazdinku v domácnosti zatiaľ nemám záujem, pretože to zvládam vlastnými rukami. Iba si pravidelne voláme pána na hĺbkové čistenie sedačiek a behúňov, ʺ rozpráva tricaťpäť ročná Alenka.

Ak už sa ale ľudia rozhodnú zavolať profesionálov na čistenie do bytu, nie je tu taký enormný tlak na cenu, ako pri čisteniach kancelárskych budov. Zatiaľ čo pri upratovaní priemyselných priestorov je cena stlačovaná konkurenčnými ponukami závisiacimi od plochy, v domácnostiach sa cena stanovuje od hodiny. A v tomto prípade cena nie je až tak podstatná. ,, Iba pár jednotlivcov sa sústredí na cenu – tu sa nahlasujú ľudia, ktorí cenu zas tak súrne riešiť nemusia, ʺ hovoria zo skúsenosti vo firme Topservis. Pokiaľ sa riešia nejaké problémy väčšinou sa to točí okolo kvality výslednej práce, preto vo firme Topservis je kvalita a spokojnosť klienta na prvom mieste. Ak hľadáte odborníkov z dlhoročnými skúsenosťami, navštívte oficiálne stránky firmy na umývanie okien, hĺbkové tepovanie, čistenie a upratovanie firmu Topservis.

(red-R-SK2015001)



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.