Streda bude mimoriadne horúca

Foto: TASR/AP

Bratislava 10. júna (TASR) - Meteorológovia varujú pred horúčavami, ktoré v stredu (11.6.) zasiahnu časť západného, južného aj stredného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dokonca pre oblasť juhozápadu vydal výstrahu 2. stupňa.

Tá platí pre okresy v Bratislavskom a Trnavskom kraji od 13.00 h do 18.00 h. Teploty by sa v týchto lokalitách mali vyšplhať na 35 až 36 stupňov Celzia. Výstraha 1. stupňa platí pre okresy Nitrianskeho, Trenčianskeho i Banskobystrického kraja, kde v stredu medzi 13.00 h a 18.00 h vystúpi teplota podľa predpovede na 33 až 34 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňuje na svojom webe SHMÚ.

Horúčavy prinášajú so sebou aj zdravotné riziká, ktoré môžu spôsobovať kolapsové stavy. Ľudia by preto mali dbať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre nápojov. Počas teplých dní sa odporúča nosiť podľa možnosti odev svetlých farieb a z prírodných materiálov, má byť ľahký, vzdušný a voľného strihu.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.