Prezidentská kampaň Petra Osuského stála 41.000 eur

Peter Osuský Foto: TASR/Michal Svítok

Bratislava 16. júna (TASR) - Prezidentská kampaň kandidáta SaS Petra Osuského stála 41.337 eur. Financovala ju výlučne strana zo svojho rozpočtu. Vyúčtovanie zverejnil šéf liberálov Richard Sulík.

Osuský sa nakoniec volieb nezúčastnil, svojej kandidatúry sa vzdal 29. januára 2014. Sulík s odstupom času nevníma kandidatúru za chybu. "Pomohli sme urobiť z prezidentských volieb vážnu spoločenskú tému, pri zbere podpisov na petíciu sme hovorili na uliciach s ľuďmi, bola to dobrá skúsenosť," vysvetlil Sulík v tlačovej správe.

Strana podľa neho konala v prospech demokratického Slovenska, keď sa ukázalo, že v ponuke sú žiadanejší kandidáti. Po odstúpení Osuského SaS podporila Radoslava Procházku.

Sulík poskytol médiám konkrétne rozúčtovanie nákladov na Osuského kampaň. Jediný billboard ich kandidáta na Trenčianskej ulici v Bratislave oproti sídlu strany, tzv. Liberálnemu domu stál stranu od septembra 2013 do marca 2014 celkom 1942 eur.

Strana financovala aj antikampaň proti zvoleniu Roberta Fica za prezidenta. Celkom 100 billboardov po celom Slovensku ju vyšlo na 6359 eur. Súčasťou antikampane boli aj inzertné články za 1139 eur.

Na inzerciu na podporu Osuského strana vynaložila 11.947 eur. Reklamné oblepenie mikrobusu s heslom kampane stálo 3312 eur, tlačoviny a reklamné predmety 8164 eur. Náklady na vytvorenie videoblogov boli 650 eur, do ich podpory na sociálnej sieti strana vložila 5953 eur.

"Prevádzka webovej stránky vyšla na 213 eur, poštovné 835 eur, ostatné náklady dosiahli 824 eur," uzavrel prehľad nákladov Osuského kampane Sulík.

Oficiálnymi kandidátmi na prezidenta SR v marcových voľbách prezidenta SR bol premiér Robert Fico (Smer-SD), manažér a filantrop Andrej Kiska, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.