PREMIÉR: Plynovú krízu chcem vnímať zatiaľ ako obchodný spor

Predseda vlády SR Robert Fico Foto: TASR/Michal Svítok

Bratislava 16. júna (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) stále vníma rusko-ukrajinskú plynovú krízu ako obchodný spor. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave v rámci 9. zasadnutia Európskeho jadrového fóra (ENEF).

"Chcem stále vnímať problém medzi ruskou a ukrajinskou stranou, pokiaľ ide o plyn, ako spor obchodný. Chcem ho tak stále vnímať, v rovine odobraný plyn - nezaplatený plyn - faktúry, ktoré treba zaplatiť," zdôraznil.

Ak by podľa neho niekto však chcel použiť plyn v tomto okamihu ako politickú zbraň, tak by pravdepodobne k odstaveniu dodávok plynu prišlo v zimných mesiacoch, keď sú odber plynu a problémy so zásobovaním "podstatne, podstatne vážnejšie ako počas leta".

"Chceme preto vidieť, podčiarkujem aj vo vláde SR, tento spor zatiaľ ako čisto obchodný, hoci nemôžeme v žiadnom prípade ignorovať iné politické hnutia a procesy, ktoré sa dejú na území Ukrajiny a ku ktorým sme už zaujali veľmi jasný postoj," dodal.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.