Nemci velebia Nationalelf, Portugalci sú rozčarovaní

Portugalský futbalista Joao Pereira fauluje Nemca Maria Götzeho v pokutovom území v zápase základnej G-skupiny Nemecko - Portugalsko na svetovom šampionáte vo futbale v brazílskom meste Salvador 16. júna 2014. Foto: TASR/AP

Brasilia 17. júna (TASR) - Jednoznačné víťazstvo futbalistov Nemecka na MS v Brazílii nad Portugalskom 4:0 a chvály na výkony zverencov Joachima Löwa zaplnili stránky všetkých nemeckých periodík. Redaktori a komentátori nešetrelili pozitívnymi reakciami najmä na výkon Thomasa Müllera, ktorý zažiaril hetrikom a najvýraznejšou mierou sa tak podpísal pod hladký triumf.

"Toto budú naše majstrovstvá sveta. Müller už povedal o víťazstve všetko," napísal najpredávanejší denník Bild. "Müller zničil Portugalsko," uviedol Die Welt. Hoci nemecké médiá sú často k reprezentantom kritické, po zápase proti Portugalsku takmer všetky zaplavil chválospev. Konzervatívny Frankfurter Allgemeine Zeitung reagoval na pondelkový zápas taktiež len v pozitívnom duchu. "Proti Portugalsku všetko fungovalo perfektne. Všetko, čo Löw chcel, to sa aj stalo."

Podľa Süddeutsche Zeitung a Der Tagesspiegel jediným negatívom pre nemecký výber bolo v ten večer zranenie obrancu Matsa Hummelsa. "Úvod šampionátu nemohol Nemecku vyjsť lepšie. Müller bol s tromi gólmi skvelý." A Der Tagesspiegel vyzdvihol najmä trénera Löwa: "Jeden, dva, tri, štyri! Nemecko pokorilo Portugalsko 4:0. Joachim Löw si to zaslúžil, precízne pripravil tím pred zápasom. Jediným smutným okamihom je zranenie Hummelsa, ale zrejme to nie je také vážne, ako to spočiatku vyzeralo."

Kým nemecké médiá velebili svojich reprezentatov, viaceré portugalské netajili rozčarovanie. "Národný tím utrpel najhoršiu prehru v histórii na veľkom turnaji. Nemcom podľahol 0:4," uviedol na svojej internetovej stránke denník O Jogo. "Nešťastný deň, treba na to čo najrýchlejšie zabudnúť," napísal športový denník Record. Periodikum A Bola zase poslal tímu do Brazílie podporné slová: "Po tvrdej prehre na úvod MS nás čaká voľný utorok, treba sa dať do poriadku a do práce vrátiť plní síl."

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.