Turčiansky Jaseň-Detský deň v hornom Turci

thumbnail

Až druhá júnová nedeľa v Turčianskom Jasene patrila deťom. Tamojší matičiari a samospráva pripravili netradične Deň detí neskôr pre pretrvávajúce nepriaznivé počasie. Deti a mládež z obce, ale aj dorast zo širšieho okolia horného Turca zaplnili kultúrny dom, priľahlé priestory, nádvorie, trávnik a sad za obecným úradom. A ľudstva tu bolo požehnane, lebo deti predškolského a školského veku sprevádzali aj ich rodičia a starí rodičia a ďalší návštevníci.

Kultúrne, spoločenské, vedomostné, športové a zábavné disciplíny potešili, zmysluplne vyplnili voľný čas, poučili, utužili staré a vytvorili nové priateľstvá. Mimoriadny záujem bol o maľovanie na tvár či ruku, ktoré spestrilo bohatý program. Malé, milé pozornosti a sladké odmeny za úspešné absolvovanie súťaží rozžiarili pomaľované detské tváričky takže nečudo, že tamojšie deti sa už tešia na budúcoročné oslavy Dňa detí. Vydarené podujatie zavŕšilo občerstvenie a diskusie o matičnej práci nielen v tejto obci, ale aj v celom Turci. Dospelí boli vďační, že aj konkrétne priamo v teréne napĺňa Matica slovenská svoje poslanie, keďže sviatok detí nielen organizačne, ale aj finančne podporila.

Miestny matičný odbor a správa obce aj takto prehlbujú vzájomnú spoluprácu. Už pár rokov pripravujú zmysluplné trávenie voľného času v tejto príťažlivej časti Turca na začiatku Jasenskej doliny deťom, obyvateľom obce, ale aj návštevníkom.

Text a foto: Vilo KOMORA

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.