Únia sa stala ťažkopádnym a diktátorským molochom

thumbnail

Čím viac sexuálnej slobody, tým viac politického otroctva. Integrácia Slovenska do Európskej únie nebola pozvánkou do elitného klubu, ako sa to zvykne interpretovať. Nastavenie prístupových podmienok spĺňalo charakter plného ekonomického a politického podrobenia sa krajiny. A politici ako Dzurinda, Mikloš, Čarnogurský, Figeľ či Weiss, no i mnohí ďalší z bývalého modrého koaličného zoskupenia sa tým dodnes chvália. Ako najväčším straníckym úspechom, najväčším dosiahnuteľným víťazstvom pre štát. Ibaže za takmer dvanásť rokov od prijatia SR do EÚ sa predstavy a realita o tomto spoločenstve prudko  rozišli. Z demokratického spoločenstva slobodných štátov sa Únia stala ťažkopádnym a diktátorským molochom. Dosiaľ jedinou viditeľnou výhodou integrácie pre obyvateľov Slovenska bol voľný pohyb občanov po štátoch Únie.  Pod návalom imigrantov idylka Schengenu dostáva vážne trhliny.  Kontroly na hraniciach už nie sú ničím výnimočným. Zlyhala spoločná európska politika v jedinej výhode pre občanov Európskej únie. V pohraničných oblastiach  uväznila mnohých  v novopostavených domoch.  A na to stačilo, aby sa tisíce ľudí vybrali hľadať nový domov v prosperujúcej Európe.

ÚSTAVA BEZ HODNÔT

Ale migračná kríza bol iba druhý krok na rozvrátenie života v európskom kontinente. Prvým bolo vzdanie sa kresťanských hodnôt. Je priam úsmevné počúvať europoslancov hovoriť o hodnotách, keď práve oni nenašli miesto pre ne v európskej ústave. Naopak, s ľahkosťou začali Európu meniť na multikultúrnu. A treba povedať, že nemali pritom na mysli miešanie rozličných etník. Nie. Išlo im o vypovedanie vojny tradičným hodnotám, prirodzenému chodu života. Zašli tak ďaleko, že už nie príroda, ale človek sám má rozhodovať o tom, či bude ženou, alebo mužom. Sexuálna sloboda sa stala najvyšším ľudským právom. Už pred sedemdesiatimi rokmi anglický spisovateľ Aldous Huxley vystríhal ľudstvo pred zotročením práve cestou zdanlivej sexuálnej slobody. Napísal:  „Zároveň so zmenšovaním politickej a ekonomickej slobody má sexuálna sloboda tendenciu zvyšovať sa. A diktátor urobí dobre, keď túto slobodu podporí. Spolu so slobodou voľne si snívať pod vplyvom drog, filmov a rozhlasu to pomôže uzmieriť jeho poddaných s otroctvom, ktoré je ich osudom.“  Stal sa  bruselský diktátor  obeťou ešte väčšieho diktátora?

NESÚDRŽNÉ SPOLOČENSTVO

Keď Merkelová vyhlásila, že multikulturalizmus sa neosvedčil,  Európa už bola zaplavená státisícmi imigrantov. Takže projekt islamizácie starého kontinentu  zrejme nepochádza z centrály v Bruseli. Inak by ho mal pod kontrolou. Maďarsko ako prvé zobralo situáciu do vlastných rúk. Brusel sa vyhrážal sankciami. Nasledovalo Poľsko. Brusel sa vyhráža sankciami. Rakúsko tiež obchádza Schengen, ale má toľko drzosti, že sa iným štátom za rovnako obranný  prístup k riešeniu utečeneckej krízy vyhráža  odobratím  eurofondov. Aj Ficovi pohrozili európski socialisti, že SMER-SD vylúčia zo strany európskych socialistov. No keď k tomu malo prísť, tí, čo to navrhovali, ani sa neunúvali zúčastniť sa na zasadnutí.

Európska únia musí prejsť vlastnou katarziou. Ako prispejeme k jej ozdravnému procesu, ukážu voľby. No sotva s politikmi, ktorí štát doviedli do koloniálneho postavenia.

Anna HROMJÁKOVÁ – Foto: archív SNN



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.