Demografická smrť slovenského národa

thumbnail

3 otázky pre JUDr. Mgr. Antona CHROMÍKA, PhD., predsedu Aliancie za rodinu.

 

  • V Bratislave sa pred pár dňami uskutočnil ďalší z úspešných pochodov Za rodinu. Nemá podľa vás rodina ešte stále na Slovensku také podmienky, ktoré jej zabezpečia zdravý rozvoj?

Nie, nemá. Rodina je

vysmievaná. Čelí tlakom zo strany mainstreamových médií, ktoré propagujú sebectvo vo vzťahoch. Na rozpade rodiny pracujú aj niektoré mimovládne organizácie svojou propagáciou sexu namiesto lásky. Hovoriť o podpore manželstva sa dnes rovná extrémizmu a pozerajú sa na vás, ako keby manželstvo bolo len pre kresťanov.

  • V politických kruhoch sa udomácňuje idea, že Slovensko potrebuje novú koncepciu rodinnej a demografickej politiky. Jedna z koaličných strán prichádza práve po vašom pochode s požiadavkou, aby sa takýto dokument dodatočne zapracoval do vládneho programu.

Slovensko má skôr „antikoncepciu“ rodinnej politiky a pácha samovraždu. Sú to síce tvrdé slová, ale koncepcia pre mňa znamená, že sa dopracujem po rokoch k výsledkom, ktoré stav rodiny a demografie zlepšia. Slovensko sa po štvrťstoročí dopracováva skoro k neodvrátiteľnej demografickej smrti národa.

  • Relativizácia rodiny – aké to môže mať následky pre spoločnosť? Je súčasný nepriaznivý demografický vývoj našej populácie dôsledkom príliš liberálneho vnímania rodinných väzieb?

Aký dôsledok má, keď sa začnú rozpadať bunky v tele? Prežije telo? Aký dôsledok má, keď sa budete tváriť, že vám stačia prvky a nepotrebujete bunky? Sebectvo je rakovina. Rodina vyžaduje obetu, ale práve obeta a sebadarovanie je to, čo ostáva a podnecuje naše deti k dávaniu. Obeta pre deti a ochota budovať jeden výlučný vzťah so svojou manželkou či s manželom nie je ľahká cesta, ale vedie k radosti.

Zhováral sa Štefan SVETOŠ - Foto: archív, internet



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.