Splodená nenávisť

thumbnail

Ivan KRAJČOVIČ

Denník Postoj sa považuje za konzervatívne periodikum. Po odchode jedného z najlepších komentátorov na Slovensku Daga Daniša zamestnali v ňom Mareka Vagoviča. Prišiel z progresívnych Aktualít. O jeho minulosti svedčí aj to, že bol pätnásťkrát nominovaný na cenu Nadácie otvorenej spoločnosti. Že je nadácia financovaná zo zahraničia, je jasné. Ale aj zo Slovenska. Ministerka práce Soňa Gaborčáková im podpísala v roku 2023 zmluvu na trinásť miliónov eur. Iste, šlo o dohodnutú zmluvu ešte za bývalej vlády. Možno ju dohľadať v Centrálnom registri zmlúv... Vráťme sa k Vagovičovi. Na portáli Postoj zverejnil článok Kto seje vietor, žne búrku. Sebareflexia nie je asi jeho silnou stránkou. Pretože práve Aktuality spolu so SME, s Denníkom N a podobnými prilievali roky olej do ohňa nenávisti k predstaviteľom terajšej vlády. Aj jeho článkami typu  Fico sa do vraždy (Kuciaka) držal, teraz sa rúti do priepasti. Na smrť generála Milana Lučanského  reagoval v denníku Postoj slovami:  „Judáš (to je názov akcie, pri ktorej generála zatkli) si zrátal dva a dva a ukončil život na teplákovej bunde.“ Už skončili vo väzení viacerí počítačoví krikľúni. Ak ide o novinára, represívny meter by mal byť niekoľkonásobne väčší.

Vagovič sa štylizuje do polohy investigatívneho novinára, ktorý odhaľuje porušovanie zákona a píše knihy. Asi tak ako v roku 2020, keď po zatknutí Ľudovíta Makóa, bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu Finančnej správy SR, uviedol svoju knihu videom za účasti hercov Mareka Majeského a Miroslava Nogu s volkswagenom, ktorý patril Národnej kriminálnej agentúre. Policajné číslo auta sa dá tiež na internete dohľadať. Na súd autom s rovnakým číslom vtedy priviezli Roberta Kaliňáka. Politický analytik Eduard Chmelár o ňom napísal, že ide o „žurnalistu bez známok novinárskej etiky“. Vagovičova kniha Padreho klan sa predávala na Panta Rhei so zľavou sedemdesiat percent...

Zato po atentáte na Roberta Fica bolo Vagovičovi po rozhovore, ktorý je zverejnený na YouTube, ihneď jasné, že ide o spravodajskú hru, ktorá bola zostrihaná a podporuje súčasnú koalíciu. Nezabudol pripomenúť, že Matovičovi priniesli pred dom truhlu. Selektívna pamäť je skvelá – to, že truhlu priniesli pred dom Ficovi tesne pred atentátom spolu so šibenicou a neniesli ju bezduchí demonštranti, ale budúci výkvet slovenskej kultúrnej obce, študenti VŠMÚ, už zabudol. Vo vlastnej relácii Večer Mareka Vadoviča s „apolitickým“ Štefanom Hamranom a Richardom Sulíkom súhlasil s názorom, že „Blaha a Danko by mali prestať s rozoštvávaním spoločnosti“.

Nenávisť plodí iba nenávisť a volanie po zmierení od opozície o sto dňoch pokoja sa dá chápať iba pokusom o svoju politickú záchranu, a nie úprimným pokáním pred hromobitím, ktoré roky vyvolávali. S jedinými slovami, s ktorými v jeho článku súhlasím, je jeho posledná veta. Spamätajte sa, kým je ešte čas.



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.