Tri otázky pre: poslanca NR SR a predsedu Národnej koalície Rudolfa HULIAKA

thumbnail

Národná koalícia  naďalej je a bude pevnou súčasťou vlády

Národná koalícia sa zjavne rozhodla ukončiť akúsi nevraživosť medzi národnými silami a stranou Hlas. Cíti sa súčasťou koalície a má v tomto smere konštruktívne návrhy. Aké sú to?

Jedným z hlavných úmyslov zo strany Národnej koalície urobiť spomínaný krok bolo poukázať na to, že tu máme mnoho „aj“ iných problémov v regiónoch a po celom území Slovenska, na ktoré by sa nemalo zabúdať a už vôbec nie ich odsúvať. Je potrebné sústrediť sa aj na tie „bežnejšie problémy“ našej krajiny a ľudí žijúcich v nej. Ako strana neupriamujeme všetku pozornosť iba na väčšie mestá, ale bežne prichádzame aj do tých najmenších obcí s najnižším počtom obyvateľov a riešime ich podnety, ktoré na základe zistení postupujeme ďalej, meníme legislatívu a prepájame odborníkov s inštitúciami, za čo všetkým ďakujem(e). Zároveň vidíme, aká zdĺhavá a náročná práca to je. Aj pre toto si dovolím tvrdiť, že regióny a to, ako sa v nich reálne žije − či už v meste, alebo na vidieku − dobre poznám.

Médiá akosi zanedbávajú vaše ubezpečenia o tom, že Národná koalícia nijako neoslabí počet hlasov koalície v parlamente. Ako to teda je? Ste a budete aj politickou aj ideovou súčasťou povolebnej koalície?

Naším záujmom je, aby sa poslanecké návrhy zákonov rozoberali na koaličnej rade. Od poslaneckého klubu SNS sme pozvanie nedostali a nevieme, či už nejaké zasadnutie prebehlo. Niekoľkokrát sme verejne vyhlásili, a opäť to tu zopakujem, že naša strana (Národná koalícia) naďalej je a bude pevnou súčasťou vlády, rovnako naďalej podporuje a rešpektuje jej rozhodnutia, nariadenia a koaličnú zmluvu.

Nateraz sa zjavne stretávate v poslaneckom klube buď s nepochopením, alebo rovno odmietaním. Aké možné pokojné a konštruktívne riešenia vidíte vy v Národnej koalícii?

Naším cieľom bolo získanie priestoru na prácu a budovanie toho, s čím sme aj do parlamentu išli. („za vodu, pôdu, les“). Národná koalícia nemala v úmysle uškodiť nijakej politickej strane. Tieto ciele nadväzujú na to, že chceme pracovať pre ľudí, žiaľ, doterajšia situácia nám to úplne nedovoľovala, resp. neustále prichádzali rôzne iné priority, čomu aj rozumieme, ale, žiaľ, nevedeli sme sa aj z toho dôvodu v mnohých veciach pohnúť ďalej. Jednoducho − chceme pracovať pre ľudí. Držíme sa národných hodnôt, pevne stojíme na nohách a každú možnú chvíľu mimo parlamentu trávime medzi ľuďmi v teréne − a v tom budeme aj naďalej pokračovať.

Zhováral sa: Ivan Brožík 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.