Kedy to všetko skončí...

thumbnail

Slovo o Slovensku

Videl som nedávno film o mafiánovi, ktorý bol priekupník a šmelinár. Svojej dcére, ktorá sa za jeho kriminálne aktivity hanbila, na svoju obhajobu povedal, že nikdy by nepredával drogy a nestrkal prsty do farmabiznisu. Drogy podľa neho zabíjajú nevinných mladých ľudí a farmaceutický priemysel je skutočná mafia, kde ide o životy.

Pandémia ochorenia COVID-19 zasiahla ľudstvo nepripravené. Najmä preto dodnes zomrelo vyše 5,5 milióna ľudí. Pritom kmeň koronavírusu vedecké autority poznali. Mikrobiológovia, aj na Slovensku, ho skúmali mnoho rokov pred vypuknutím celosvetového problému. Vedeli o jeho rizikách. Napriek tomu nepripravili exaktné preventívne plány pri jeho pandemickom šírení. Tak to na prvý pohľad vyzerá.

Vajatanie vedeckých kapacít využil farmaceutický priemysel. Spustila sa svetová kampaň o vakcinácii, ktorá vyvedie ľudstvo z problému. Najskôr hovorili o jednej, potom o dvoch dávkach. Najnovšie na Slovensku podávame tretiu posilňujúcu dávku (tzv. booster). Izrael už veselo pichá v poradí štvrtú vakcínu do tiel svojich občanov. Farmaceutický priemysel teda zabral naplno a v priebehu krátkeho času sa očkovalo viacerými vakcínami. Následne prišli informácie o trombózach po podaní anglickej vakcíny. Potom spustili hybridnú vojnu proti ruským vedcom.  Na trhu ostala jedna vakcína. Tá najsilnejšia v „kramflekoch“. Telefonickí predavači z akciových trhov vyvolávajú Slovákom, aby si zakúpili akcie danej farmaceutickej firmy, keďže ich hodnota z týždňa na týždeň rastie. A ľudia kupujú, zdravotníci očkujú (najnovšie už aj mládež) a výrobca inkasuje.  Svetová lieková agentúra pritom vyhlásila, že časté podávanie boosteru môže oslabiť imunitu a potrebu štvrtej dávky zatiaľ vedecky nepreukázali. Podľa nich neexistujú dôkazy pridanej hodnoty štvrtej dávky pre bežnú populáciu.

Čitateľ nás informoval, že keď mu v Bratislave podali tretiu dávku, na jeho otázku, kedy sa  to skončí, lekár reagoval: „Neviem, možno deviatou dávkou...“ Zdravotníci najskôr nevedia, ako sa to všetko skončí. Smutné je, že politici situáciu tiež nezvládli a medzi ľudí zasiali semienko nevraživosti medzi očkovanými a neočkovanými. Nestabilita, kríza, obavy a strach. To niekomu vyhovuje.

Maroš SMOLEC,

šéfredaktor SNN

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.