Izraelská armáda zadržala pri pátraní po tínedžeroch 40 Palestínčanov

Izraelskí vojaci počas pátracej akcie po troch nezvestných tínedžroch 17. júna v západnej časti Hebronu. Izrael sa domnieva, že ich minulý týždeň uniesli radikáli z hnutia Hamas. Foto: TASR/AP

Jeruzalem 17. júna (TASR) - Armáda židovského štátu oznámila, že v Predjordánsku zadržala dnes 40 ďalších Palestínčanov v súvislosti s prípadom troch nezvestných izraelských tínedžerov. Izrael sa domnieva, že ich minulý týždeň uniesli radikáli z hnutia Hamas.

Razie sa odohrali v Nábuluse na severe územia západného brehu rieky Jordán. Armáda tak rozšírila pátranie, ktoré prebiehalo v Hebrone na juhu Predjordánska. Medzi zadržanými sú aj aktivisti západom podporovaného hnutia Fatah.

Celkovo, píše agentúra AP, zatkli izraelské zložky už vyše 200 ľudí, prevažne aktivistov Hamasu. Ide o najväčší záťah na Hamas na Západnom brehu za takmer desaťročie.

Armáda taktiež oznámila, že letectvo dnes zaútočilo na štyri dielne na výrobu zbraní a sklady v pásme Gazy. Išlo podľa nej o odvetu za vystrelenie rakety z pásma Gazy na Izrael.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.