Sebavedomí Oranjes sú pripravení zdolať Austráliu

Holandskí futbalisti pózujú pre skupinovú fotografiu pred zápasom B-skupiny MS vo futbale 2014 Španielsko - Holandsko na štadióne Fonte Nova arena v brazílskom meste Salvador v piatok 13. júna 2014. Foto: TASR/AP

Porto Alegre 17. júna (TASR) - Futbalisti Austrálie sa na majstrovstvách sveta pokúsia v stredu v zápase B-skupiny v Porto Alegre zastaviť sebavedomých a rozbehnutých Holanďanov. "Oranjes" totiž vo svojom úvodnom stretnutí na šampionáte v Brazílii deklasovali úradujúcich majstrov sveta a Európy zo Španielska 5:1.

Holandskí reprezentanti sa v súboji so Španielmi prezentovali gólostrojom, ktorého ozdobou bol gól s "rybičkou" v podaní Robina van Persieho. Dva presné zásahy okrem neho zaznamenal aj 30-ročný Arjen Robben. "Bol to úžasný vstup do turnaja a myslím si, že sme urobili mnoho ľudí veľmi šťastnými," povedal van Persie pre FIFA media. "Teraz sa však už musíme sústrediť na Austráliu, pretože to bude úplne odlišný zápas ako proti Španielsku. Austrália má úplne odlišný herný štýl, ale my chceme hrať svoju hru a zdolať ich."

V prípade víťazstva majú trojnásobní vicemajstri sveta istú účasť v osemfinále finálového turnaja MS 2014. Naopak, Austrálčania utrpeli v prvom zápase prehru 1:3 s Čile a ak sa chcú aspoň teoreticky udržať v hre o postup zo základnej skupiny, musia proti Holanďanom bodovať. "Musíme si veriť a ukázať, že dokážeme hrať futbal, aký sme hrali 70 minút proti Čile," povedal krídelník Austrálie Matthew Leckie. "Hráči Čile sú svetovou triedou a nevedeli si s nami dlhý čas rady. Ak sa nám podarí nadviazať na výkon z prvého zápasu, tak každý súper bude mať s nami problémy."

Tréner "protinožcov" Ange Postecoglou sa však musí zaobísť bez obrancu Ivana Franjica, pre ktorého sa turnaj predčasne skončil pre vážnejšie zranenie zadného stehenného svalu. V zápase s Holandskom by ho mal nahradiť Ryan McGowan.

Napriek tomu, že futbal v Austrálii je v popularite až za kriketom, ragby a austrálskym futbalom, "Socceroos" sa kvalifikovali na tretí svetový šampionát v rade. Zdolať tím, ktorý prešiel prestavbou po úspešnej generácii, tak vôbec nie je ľahké. Navyše, Austrália doteraz ešte s Holandskom neprehrala. V predchádzajúcich troch vzájomných zápasoch sa skončil duel dvakrát nerozhodne a v roku 2008 v Eindhovene vyhrali hostia 2:1.

B-skupina, 2. kolo:

Austrália - Holandsko, streda 18.00 SELČ, Estadio Beira Rio, Porto Alegre, hlavný rozhodca: Djamel Haimoudi (Alž.)

pravdepodobné zostavy:

Austrália: Ryan - MacGowan, Davidson, Spiranovic, Wilkinson - Oar - Milligan, Jedinak, Bresciano - Cahill, Leckie

Holandsko: Cillessen - Vlaar, de Vrij, Martins Indi - Janmaat, de Jong, de Guzman, Blind - Sneijder - van Persie, Robben

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.