Jarný hrušovský autobus

thumbnail

,,Príďte aj inokedy, nielen na Vianoce,“ neraz zaznievalo od obyvateľov sociálnych zariadení a ich vedúcich pri návštevách Autobusu dobrej vôle. Už skoro tridsať rokov v predvianočnom čase štartuje s mladými, dobre naladenými krojovanými Hrušovčanmi zo súboru Ragačinka a s košmi plných dobrôt do rôznych kútov Slovenska. Navštevujú deti aj seniorov, ktorí nemajú v živote toľko šťastia, aby boli v ťažkých životných chvíľach obklopení svojimi blízkymi. S trápeniami, ale aj radosťami sa delia s cudzími ľuďmi, ktorí im nahrádzajú rodinu, v detských domovoch, domovoch sociálnych služieb, zariadeniach pre seniorov alebo v zdravotníckych inštitúciách. Ich obyvateľov dokáže potešiť aj to, že okrem tej ,,náhradnej rodiny“, ktorú si v zariadení vytvorili,  je ešte niekde niekto, kto si na nich spomenie a chce ich len tak potešiť a obdarovať.

Organizátori akcie ‒ Matica slovenská, ZŠ s MŠ Hrušov, Obec Hrušov, Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko Veľký Krtíš, rodičia detí a ďalší ‒ sa rozhodli splniť prosbu. Pripravili a uskutočnili aj ,,jarnú časť“ tohto projektu. Koncom apríla vyštartoval autobus na svoju púť s ušľachtilou myšlienkou. Členovia Detskej Folklórnej skupiny Ragačinka s Ľudovou hudbou Horička navštívili a potešili seniorov v Domovoch sociálnych služieb v Teranoch a Dvoroch nad Žitavou. Piesňami a tancami rozdávali radosť, úsmev na tvári a neraz vyvolali aj slzičku v oku. V rámci výbornej spolupráce s D MS v Komárne boli pripravené aj návštevy DSS v tamojšom meste, ale pre nepredvídané okolnosti bol tento zámer preložený na iný termín. Aj tak si účastníci autobusu mohli pozrieť zaujímavosti mesta, ochutnať miestne špeciality a boli pozvaní ako hostia na premiéru muzikálu Cicušky. Za to patrí komárňanským matičiarom, ale i všetkým, ktorí prispeli k výbornej atmosfére a naplneniu cieľov podujatia, úprimné poďakovanie.

Text a foto: Ján BRLOŠ



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.