Nový prezident, nová verejnoprávna televízia

thumbnail

SLOVO O SLOVENSKU

Názor šéfredaktora SNN Maroša SMOLCA

Slovensko má nového prezidenta a obnovené verejnoprávne médium Slovenskú televíziu a rozhlas. Obe vnútropolitické udalosti sú, verme, podporou demokratizácie a podporou plurality v slovenskej spoločnosti, aj keď sa to snažili niektorí politickí a mimovládni propagandisti spochybniť. Hlučne im pritom drukovali ich liberálni novinári najmä z denníkov N, SME či portálu Aktuality. Nepomohli si...

Pri výmene prezidentských stráží sa snažili vytvoriť dojem, že z Grasalkovičovho paláca odchádza nenahraditeľná politická osobnosť a prichádza „podržtaška“ Roberta Fica. Vraj odchádza noblesa a prichádza pozlátka (!!!) Peter Pellegrini už počas svojej inaugurácie a v prvých hodinách výkonu svojej ústavnej funkcie preukázal, že to tak nebude. Na rozdiel od prázdnych slov svojej predchodkyne o zjednotení spoločnosti, ktoré boli vskutku len jej marketingom, nový prezident sa vyjadril, že sa bude zasadzovať za okrúhle stoly politických strán a pravidelných stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov. Toto exprezidentka nedokázala reálne naplniť.  Naopak, politickou činnosťou, verejnými vystúpeniami, vymenovaním „nezávislej“ Ódorovej vlády, udeľovaním štátnych vyznamenaní výhradne len „svojim“ už aj tak rozdelenú spoločnosť iba viac polarizovala. Treba veriť, že novej hlave štátu sa podarí naplniť ciele a koaliční a opoziční politici si sadnú za jeden rokovací stôl. Toto Slovensko potrebuje ako soľ. 

Hŕstke redaktorov bývalej RTVS sa – opäť za výdatnej podpory progresívneho mediálneho mainstreamu ‒ nepodarilo zvrátiť ani rozhodnutie poslancov, ktorí koaličnou väčšinou schválili zrušenie RTVS a vytvorili nové verejnoprávne médium Slovenská televízia a rozhlas. Verme, že ružové logo RTVS s dvojbodkou sa zmení na krajšie STVR minimálne v národných farbách. Tí, čo končia, mrnčali, že je to útok na slobodu slova a verejnoprávnosť. Isto kričal aj odchádzajúci riaditeľ Ľuboš Machaj, ktorý si len v minulom roku prišiel mzdou na vyše 120-tisíc eur. A ak sa oháňajú verejnoprávnosťou, tak stačí spomenúť reláciu kaviarenského aktivistu Michala Havrana, ktorý má rád pluralitu názorov ako koza nôž.

Taká je reálna predstava progresívnych liberálov o demokracii a slobode. Spochybňovať výsledky demokratických volieb a plnenie sľubov ich víťazov.

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.