Vlk v rúšku neviniatka

thumbnail

SLOVO O SLOVENSKU

            Slovenská republika sa ocitla v osídlach moci a Matica slovenská v pavučine lží.

Hneď po predčasných voľbách a zložení štvrtej Ficovej vlády sa na slovenskej politickej scéne rozpútalo peklo. Opozícia s ich vplyvnými donormi sa nedokázali chlapsky vyrovnať s volebnom porážkou. Spustili na Slovensku obdobu farebných revolúcií na Blízkom východe, v severnej Afrike či v Európe. Teda scenár, kde záujmy svetovej globalizácie potierajú národné záujmy v daných štátoch. A to len preto, lebo sa geopolitickým lídrom nepáčili výsledky ich volieb. Agenti tajných služieb, priam bezodná studnica peňazí a propaganda dokázali rozvrátiť ich politické systémy. Nevyhrali tí, ktorí presadzujú cudzie hodnoty. Zámienka na vzplanutie vášní sa vždy nájde. V mnohých prípadoch na to doplatili nevinné obete v občianskych vojnách. Stačí spomenúť Irak, Sýriu či Ukrajinu.

Vo sfére záujmu obdobných skupín sa ocitla aj Matica slovenská. Národná ustanovizeň, ktorá posledné roky ledva prežila.  A to málo, čo ušetrila, investovala najmä do projektov regionálnej kultúry po celom Slovensku. Po konsolidácii začal jej vplyv stúpať. Preto jej treba zraziť kohútik skôr, ako začne ovplyvňovať širšie spektrum spoločnosti. Už roky čelí neustálym nevyberaným a falošným útokom. Najnovšie sa ocitla na zozname Zárodkov ruského sveta (rozumej podporovateľov Ruskej federácie). Vypracovala ho neznáma ukrajinská nadácia, ktorej financovanie je otázne. Ako podklad im poslúžila propagandistická štúdia dvoch neznámych a zaujatých slovenských vedcov. Dokument zverejnil manipulatívny portál o bezpečnostnej politike Infosecurity, napojený na bývalých vládnych činiteľov. Jeho zakladateľom je novinár Victor Breiner, ktorý svoju žurnalistickú nezávislosť vymenil za poradenstvo bývalému ministrovi obrany a politickému skrachovancovi J. Naďovi.  „Objektivita“ štúdie  je teda zaručená...

Kto vlastne stojí za týmito politickými hrami? Sú to novodobí marxisti odetí do progresívno-liberálnych oblekov ušitých niekde v Bruseli. Nositelia agend, ktoré potierajú rodinu ako základ zdravej spoločnosti. Likvidačná ideológia. Vlk v rúšku neviniatka. A proti nej sa treba postaviť a demokratickými nástrojmi ju zastaviť. Lebo sa nám vrátia päťdesiate roky komunistickej neslobody.

Maroš SMOLEC, šéfredaktor SNN



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.