Vyvolenosť či diktatúra

thumbnail

KOMENTÁR Ivana BROŽÍKA

Pokrytci, falošníci... Všetci, ktorí sa pretvarujú a sami o sebe navzájom jeden o druhom vyhlasujú, že sú dobrí, lepší, najlepší či priam jediní vyvolení. Svoju hodnotovú a najmä morálnu špinu chcú ukryť pod pláštik fráz o slobode a demokracii.

Iba na Slovensku a prípadne ešte v nejakých exotických diktatúrach si môže názorová menšina dovoliť obhajovať právo zakazovať vyjadrovanie a publikovanie iných ako jej ideologicky vyhovujúcich informácií. A vypínať weby. To robili boľševici a robia to aj dnes tí, ktorí si myslia, že majú na to neodňateľné právo. Moderátorka podľa nej „seriózneho“ média, pritom ide o hrubý prízemný bulvár, kádruje médiá na seriózne a „dezinformačné“.  Verejne prezentuje svoju bohorovnú nadradenosť i napriek vyhláseniam mnohých sudcov, že nie sú schopní kategorizovať informácie na seriózne a dezinformačné. To však je „iba“ mediálna tuposť či duševná slepota duchom chudobnej moderátorky. Horšie je, ak hlava štátu jeden deň žiada poprieť slobodu vyjadrovania a zakazovanie vybraných médií na Slovensku, a to na akejkoľvek pôde, a druhý deň pred  pamätníkom Novembra v Bratislave tvrdí, že výdobytkom Novembra 1989 je demokracia, sloboda médií a vyjadrovania. A ešte cestovanie, na ktoré však dve tretiny obyvateľov „jej“ krajiny nemajú.

Pristúpme teda na takúto demagógiu. Samozrejme, iba na chvíľku. Dlhodobo by to žiadneho duševne vyrovnaného jedinca nemohlo uspokojovať. Povedzme si pár náhodne vybraných príkladov. Začneme na Slovensku. Vystupuje po voľbách s novou vládou Slovensko z Európskej únie a NATO? Kto to ešte tvrdí, nielenže nie je seriózny, ale je obmedzený luhár. Sú „rašisti“ (výraz médií hlavného prúdu, ktorý naznačuje, že odmietanie nenávisti voči Ruskej federácii je fašizmus) všetci tí, ktorí tvrdia, že svet má štyri svetové strany, a nie iba tú jednu za Atlantickým oceánom?

Poďme však aj do horúcich zahraničných tém. Kto z médií hlavného prúdu zverejnil v rámci práva na informácie občanov Slovenska aj toto vyjadrenie ruského prezidenta? „Nechceme prerušiť vzťahy s nikým, ale ani to nerobíme. Nič nezatvárame ‒ ani dvere, ani okná, ani vetracie otvory,“ zdôraznil Vladimír Putin. „Nemáme žiaden konflikt s európskou spoločnosťou, máme ťažké časy s európskymi elitami,“ dodal ruský prezident.“ (Zdroj TASS, 17. 11. 2023) Kto v rámci práva na informácie zverejní na Slovensku správu, že ruské HDP napriek sankciám, ktoré poškodzujú výrazne práve nás, rastie už druhý štvrťrok? Sú to iba dezinformácie z Ruska?

Skúsme to teda inak. Kto z liberálnych médií písal niekedy o banderovcoch na Ukrajine? O tamojšej megakorupcii aj z našich peňazí? O likvidačnom nacionalizme, takmer genocíde, nielen ruského, ale možno i maďarského etnika? Uveďme niekoľko citátov (serióznej, neserióznej európskej tlače?): „Kyjevský režim porušil Ottawský dohovor o zákaze protipechotných mín. Uviedol to ... člen Inštitútu OSN pre výskum odzbrojenia (UNIDIR) Mark Hizney pri prezentácii správy o monitore nášľapných mín 2023.“ „Americká Snemovňa reprezentantov začala uvažovať o projekte financovania, ktorý nezahŕňa pomoc Ukrajine,“ píše americký The Hill. „Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová prisľúbila, že do 13. novembra na rokovanie ministrov zahraničných vecí členských krajín EÚ jej rezort pripraví ďalší sankčný balíček. Teraz však Európska komisia cúva,“ píše nemecký Berliner Zeitung. „Írsko sa vzbúrilo proti ukrajinským utečencom. Tamojšie úrady šesťnásobne znížia dávky pre všetkých prichádzajúcich ukrajinských utečencov, aby znížili ich príliv,“ píše The Irish Daily Mail. Dezinformuje takto a konšpiruje celý svet okrem pár mediálnych redakcií na Slovensku?

Igora Matoviča a jeho vulgárnosti vytvorili médiá hlavného prúdu. Lipšica a spol. tak isto. Hegera, Naďa a Remišovú podobne. To sú ich adoranti.

Napokon ešte jeden citát: „Stoltenberg (najvyšší predstaviteľ NATO) počas stretnutia s ministrom obrany (Robertom Kaliňákom, pozn. red.) ocenil zámer modernizovať ozbrojené sily SR, umožniť rast obranného priemyslu a investovať do infraštruktúrnych projektov. Zároveň vyzdvihol pokrok Slovenska v súvislosti s plnením cieľov spôsobilostí, a to vrátane snahy o obnovu samostatnej protivzdušnej obrany.“ Je to dezinformácia, konšpirácia? Je to správa, ktorá sa smie tridsaťštyri rokov po Novembri 1989 na Slovensku podľa tých „slušných“ publikovať?

Veď... Veď tu predsa máme slobodu vyjadrovania! Aspoň podľa tých samovyvolených...

 



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.