Začali sa veľtrhy zamerané na cestovný ruch, gastronómiu a rybárstvo

Snímka z výstavy Rybárstvo a voľný čas v Bratislave 24. januára 2019. Foto: TASR Dano Veselský

Bratislava 24. januára (TASR) - V areáli bratislavskej Incheby sa začala vo štvrtok trojica veľtrhov zameraných na cestovný ruch - ITF Slovakiatour, gastronómiu - Danubius Gastro, ako aj Rybárstvo a voľný čas.

Prezentovať turistické možnosti, ale aj relaxačné pobyty v kúpeľoch doma a v zahraničí prejavilo záujem 350 vystavovateľov z 20 krajín sveta. Podľa slov organizátorov si záujemcovia nájdu všetko, čo môže aktívna turistika priniesť, a to od domácich vystavovateľov predstavujúcich krásy Slovenska, ale aj ponuku touroperátorov a cestovných kancelárií na atraktívnu dovolenku v mnohých destináciách sveta. Jednu z najväčších expozícií má Česká republika.

Na gastronomickom veľtrhu na ploche 19.000 štvorcových metrov, z viac ako 390 vystavovateľov a 11 krajín sveta sú zastúpené prakticky všetky potravinárske výrobky, ovocie vrátane exotického, spojené s praktickými ukážkami využitia zdravých surovín na produkciu humánnej výživy. Dôraz kladú vystavovatelia na zdravú a racionálnu výživu. Podľa viacerých gastro špecialistov bude v tomto roku kladený dôraz na pôvod a kvalitu potravín, rozšíri sa konzumácia čo najmenej upravených surovín na tanieroch, rásť bude uvedomelosť ľudí a ich postoj k lepšej životospráve. Silnú dominanciu majú výrobky vyrobené doma na Slovensku, čomu svoju ponuku na veľtrhu prispôsobili aj samotní vystavovatelia.

Na svoje si prídu v časti Rybárstvo a voľný čas začínajúci, ako aj skúsení milovníci rybárstva, ktorí sa chcú dozvedieť o rybolove niečo nové. Všetky tri podujatia sprevádzajú rôzne tematické akcie.

Slovakiatour, Danubius Gastro i Rybárstvo a voľný čas potrvajú do nedele 27. januára.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.