Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku

thumbnail

Žilina 15. marca (TASR) – Reprezentatívna publikácia JURAJ JÁNOŠÍK – VEĽKÁ KNIHA O ZBOJNÍCKOM KAPITÁNOVI z kolekcie Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) získala prestížny titul NAJKRAJŠIA KNIHA A PROPAGAČNÝ MATERIÁL O SLOVENSKU ZA ROK 2014. Už 8. ročník rovnomennej súťaže organizoval Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov. "Spolu s MATICOU SLOVENSKOU sa od roku 2010 podieľame na vydávaní súboru ojedinelých publikácií spracúvajúcich tematiku kultúrneho a duchovného dedičstva nášho kraja," uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár s tým, že do spomínanej kolekcie patria aj ďalšie tri veľké knihy o drotároch, palatínovi Jurajovi Turzovi a goraloch.

Predseda ŽSK zopakoval, že hlavným zámerom je zviditeľňovať výnimočné fenomény kraja a jeho regiónov, Horného Považia, Kysúc, Turca, Oravy a Liptova. "Dedičstvo našej župy je veľmi silné a túto nesmierne bohatú históriu sa snažíme sprostredkovať prostredníctvom takýchto kvalitných publikácií," zdôraznil. Hlavným zámerom je zviditeľňovať výnimočné fenomény kraja a jeho regiónov, Horného Považia, Kysúc, Turca, Oravy a Liptova.

Zdroj: TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.