Na pretekoch Spišských 333 Extreme sa predstaví 100 cyklistov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Spišská Nová Ves 20. júla (TASR) – Nadšenci horskej cyklistiky sa postavia na štart štvrtého ročníka nonstop pretekov Spišských 333 Extreme v piatok 22. júla. Na trati dlhej 333 km budú bojovať nielen o víťazstvo, ale aj so samotnou prírodou Spiša. TASR o cyklistických pretekoch informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš Ivana Országová, ktorá je zároveň hlavným organizátorom podujatia.

Táto cyklistická a cykloturistická udalosť je zameraná na podporu rozvoja cykloturistiky na Spiši. Spišských 333 Extreme je jednou z významných udalostí, ktorá prezentuje Spiš ako atraktívny cyklistický región a športovo-turistickú destináciu,“ vysvetlila Országová.

V piatok o 8.00 h sa na štart pri Športovej hale v Spišskej Novej Vsi postaví zhruba 100 pretekárov. Ich úlohou bude zdolať náročné trasy v dĺžke 333 km alebo skrátenú trať 170 km po vyznačených cykloturistických trasách Spiša a Slovenského raja, a to v časovom limite maximálne 34 hodín. „Návrat najrýchlejších cyklistov do cieľa pred športovú halu sa očakáva v noci z piatka na sobotu 23. júla. Slávnostné vyhodnotenie pretekov s odovzdávaním cien pre víťazov bude v sobotu o 19.00 h,“ dodala Országová.

Vlani v rámci tretieho ročníka pretekov zdolal extrémnu trať 333 najrýchlejšie Peter Benko z Popradu v čase 20 h 32 min. Skrátenú trať ako prvý dokončil Miroslav Palička zo Spišskej Novej Vsi s časom 12 h 27 min. V kategórii žien uspela Tatiana Bilasová zo Spišskej Novej Vsi, ktorá 333 km zdolala za 33 h 12 min.

Propozície, mapu trasy a bližšie informácie k prihlasovaniu na preteky nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.333extreme.spis-region.sk. Podujatie vzniklo s podporou Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.