3 OTÁZKY PRE: Jána SLOTU

• Čím sa SNS v tomto predvolebnom období zaoberá?

Stavom spoločnosti a hľadaním východísk. Všetci sme sa ocitli pod obrovským ekonomickým tlakom či už zo strany zahraničných investorov alebo z faktu, že sme súčasťou eurozóny. Dopady z recesie v našej ekonomike, hospodárstve sú závažné a veľmi masívne sa prejavujú najmä na dôchodcoch. Je nepochopiteľné, že v 21. storočí na Slovensku ľudia majú strach z totálnej chudoby a z hladu.

 • Aké sú teda vaše východiská?

Predstavme si, že niekto má dôchodok 165 alebo 180 eur. To nie je ani na nájomné za byt. Z čoho má taký človek žiť? Preto za každú cenu chceme presadiť zvýšenie minimálneho dôchodku o 100 eur. Som tiež presvedčený, že Slovensko sa môže v medzinárodnej konkurencii presadiť len rovnou daňou, nie však 20-percentnou, ale 16-percentnou. A keďže na Slovensku ako v jedinom štáte EÚ máme až 20-percentnú daň na základné potraviny, chceme ju znížiť na 10 percent. Chlieb alebo mlieko nemôže byť u nás nedostupná komodita. Chcem tiež zdôrazniť, že ak sa slovenský volič nezobudí a bude voliť strany, ktoré vypredávajú Slovensko, slovenský priemysel a všetko, čo ešte má nejakú hodnotu, tak sa môže stať, že bude platiť aj za vzduch. SNS bude robiť všetko pre to, aby sa spätne zoštátnili veľké podniky, najmä však energetické, z ktorých nám odtekajú miliardy do zahraničia. Preto chceme napadnúť tie predaje, ktoré podľa nášho názoru neboli v poriadku, či už to boli SE alebo SPP. A samozrejme aj   zmluvy s 51-percentnou účasťou štátu, ale bez vplyvu na prerozdelenie zisku či  personálne obsadenie.

• Viete si predstaviť politickú stranu, s ktorou by ste mohli po voľbách uskutočňovať svoje zámery?

Sme realisti a predpokladáme, že Smer voľby vyhrá. Ak nás bude potrebovať do vlády, ktorá by realizovala národnoštátne záujmy, SNS je pripravená takú vládu podporiť.

Zhovárala sa Eva ZELENAYOVÁ



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.