3 otázky pre: Petra KREMSKÉHO, aktivistu z Aliancie za rodinu

Pravda a láska zvíťazia, len...

  • Ako vnímate nejasné a opatrné posolstvá mnohých popredných politikov občanom a svojim voličom, ako by sa mali postaviť k referendu o rodine?

Politici zvyčajne svoje postoje nezakladajú na hodnotách, ale na tom, či to posilní alebo oslabí ich politické postavenie. Mnohí z nich sú preto zneistení našou iniciatívou zdola. Na jednej strane majú veľa vplyvných známych z liberálnych kruhov, ktorí podporujú homolobby, na druhej strane cítia, že ak by sa otvorene postavili proti podpore rodiny a referenda, stratili by voličov, ktorým tieto hodnoty ležia na srdci. Zaujali preto vyčkávaciu taktiku. Niektorí sa však postavili k referendu poctivo a jasne ho podporili alebo odmietli, čo si vážime.

  • Považujete slovenský mediálny priestor za slobodný?

Do určitej miery áno, ale je silno pod vplyvom liberálne zmýšľajúcich bratislavských elít, takzvanej kaviarenskej smotánky. Tá pôsobí vo väčšine médií tak, že obmedzuje priestor názorom, ktoré sú jej cudzie, a uprednostňuje vlastné a blízke postoje. Úlohou médií je však dať rovnaký priestor obidvom názorom a nechať čitateľov alebo divákov, aby si z nich utvorili vlastný. Mnohé slovenské médiá preto zjavne nie sú slobodné. Ešteže existuje internet a sloboda v ňom.

  • Myslíte si, že naša spoločnosť po štvrťstoročí dospela k tomu, že by sa vízia o tom, ako „pravda a láska víťazia nad lžou a nenávisťou“, mohla začať napĺňať?

Táto vízia sa už napĺňa, pretože pravda a láska vždy zvíťazia, len si na to treba počkať. Lož a nenávisť zo strany odporcov referenda sú práve v posledných dňoch v médiách už také zjavné, že práve naopak ľudí povzbudzujú ukázať, že si nenechajú nahovoriť klamstvá a budú si stáť za vlastným názorom.

Zhováral sa Ivan BROŽÍK   Foto: autor



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.