Hviezdne chvíle v kolíske hokeja

thumbnail

3 OTÁZKY PRE: Denisa GODLU, brankára slovenskej bronzovej dvadsiatky

  • Slovenskej hokejovej reprezentácii do dvadsať rokov sa po šestnástich rokoch podarilo vybojovať na MS bronz. V kanadskom Winnipegu sa v roku 1999 z neho tešila družina Jána Filca, tentoraz bol opäť v zámorí úspešný výber trénera Ernesta Bokroša. V najslávnejších hokejových arénach v Toronte a Montreale diváci obdivovali výkony mladých Slovákov, ktorí doslova pobláznili nielen kolísku najrýchlejšieho kolektívneho športu, ale celý hokejový svet. Devätnásťročný Kežmarčan Denis Godla odchádzal z úspešného šampionátu ako najlepší brankár šampionátu, najužitočnejší hráč turnaja a tiež člen All Star tímu MS. S akými pocitmi?

Turnaj bol náročný, napokon sme ho dobre zvládli. Všetci chlapci aj realizačný tím majú na úspechu veľký podiel. Tretie miesto je pre nás aj pre celé Slovensko historickým momentom. Všetci sme veľmi vďační za to, že sme sa na ňom mohli podieľať.

  • Fantastické zákroky na šampionáte spustili lavínu záujmu o vás. Vraj až pätnásť klubov NHL prejavilo záujem o vaše služby. Boli ste oporou svojho tímu a máte veľký podiel na zisku medaily. To by vám mohlo pomôcť v ďalšej kariére...

Dúfam, že mi to pomôže, ako aj celému tímu. Odohrali sme ťažké zápasy. Keď sme zvládli duel s Fínskom a vyhrali 2:1, začala sa nám otvárať cesta k úspechu a nemuseli sme skončiť vo štvrťfinále. Nakoniec sa podarilo toto a všetkým sa otvorili dvere do veľkého hokeja.

  • Po semifinále s domácim top favoritom (5:1 pre Kanadu), ktorý napokon aj získal titul, ste si pri oceňovaní najlepších hráčov vyslúžili obrovský potlesk publika. V torontskom Air Canada Centre vám aplaudovalo vyše osemnásťtisíc fanúšikov.

Bol to neuveriteľný zážitok. Najprv som nevedel, že ide o mňa. Až potom som si všimol, že kamery sú zamerané na mňa. Chcel by som to dopriať každému hráčovi.

                                               Zhováral sa Rudolf ZELENAY, jr.

Foto: autor



Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.